Влакът Ган: ЖП приключение по австралийски - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Влакът Ган: ЖП приключение по австралийски
Автор: Peika.bg

Трансконтиненталното преживяване с влакa Ган предлага ненадминат поглед върху Австралия – пътешествие от северния до южния й край за три незабравими дни.

Графикът на Ган е така устроен, че да предлага най-ненадминатите гледки, и всеки ден да започва с нов поглед върху австралийския пейзаж. Отпътувайки от южния бряг на континента - град Аделаида, пред погледа на пътниците се разкриват обширни равнини, преминаващи в пустинна област. Това е типична природна картина от Южна Австралия, която не можете да си позволите да пропуснете.

Червените земи и кобалтовосините небеса рисуват картините в ярки цветове, характерни за Централна Австралия. Влакът спира в град Алис Спрингс, в самото сърце на континента, отдалечен на почти еднакво растояние от двата крайни града по линията – Аделаида и Даруин. Там можете да слезете и да изследвате района - за време от няколко часа до няколко дни. В региона се намира световноизвестната скала Улуру, която сменя цвета си от почти виолетово-син до огненочервен, в зависимост от часа и слънчевото греене.

Колкото повече на юг отивате, пейзажът толкова повече се смекчава. Можете да слезете от влака отново в северния град Катрин, където да преживеете вдъхновяващи емоции при пролома Катрин и множеството природни паркове. И това е като за финал, преди вашето железопътно пътешествие да приключи в тропическия град Даруин - спокойната столица на австралийската Северна територия.

И ако това пътешествие с влак не ви стига, вижте и останалите от класацията Топ 10 пътешествия с влак.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин