Внимание: Идиоти на Ниагара! - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Внимание: Идиоти на Ниагара!
Автор: Петя Димитрова

Да видиш Ниагарските водопади е мечта на много от нас. Но не всички го правят, наметнати с найлоново пончо и щракайки до припадък с фотоапарата. През годините различни търсачи на силни усещания или просто умпомрачителни идиоти са се превръщали в част от историята на Ниагара. По начин, който ще ви накара да настръхнете. Или да се вдъхновите.

- На 30 юни 1859 г. Чарлз Блондин прекосява по-големия от двата водопада - Копитото. Как ли? Много просто – вървейки по въже. Въже, дълго 340 метра, на височина 49 метра над водата. Това със сигурност са били най-дългите 340 метра в живота на Чарлз.

- Предизвикателството било прието от Уилям Хънт, известен още като Великия Фарини. Той не просто преминал по въже над водопада. Направил го няколко пъти, като междувременно изпил чаша вино, висял от въжето с главата надолу, пренесъл на гърба си кошница, после пералня (отбелязваме, че по негово време пералните не са изглеждали така, както в наши дни), че накрая и цял човек! И все пак не могъл да постигне славата на Блондин.

- Канадец на име Андрю Дженкинс също пресякъл водопада на въже, карайки велосипед по него.

- През 1901 г. Ани Тейлър и една котка влизат в дървен варел, пускат се от върха на водопада и... оцеляват. Малко насинена и натъртена, Ани се превръща в знаменитост. Десет години по-късно подвигът й е повторен от Боби Лийч. Той обаче залага на метален варел. И излиза от него със счупени два крака и челюст. Интересното в неговата история е, че години след това е на екскурзия в Нова Зеландия, където се подхлъзва на кора от портокал и умира от усложнения при натъртването. Впоследствие и други смелчаги пробват номера с варела, но да не ви отегчаваме с тях.

- През 2003 г. Кърк Джоунс скача от Копитото само с дрехите на гърба си и то по собствено желание. Човекът просто влязъл във водата, доплувал до ръба на водопада, паднал от около 53 метра и за всеобща изненада излязъл невредим. Качил се на едно туристическо корабче, а за награда получил глоба и доживотна забрана да влиза на територията на Канада.

Ако самите вие посетите Ниагара, не е задължително да опитвате някой от тези номера. Можете да си измислите и свой. Оцеляването не е гарантирано.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин