Всичко, което трябва да знаете за Карнавала във Венеция - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Всичко, което трябва да знаете за Карнавала във Венеция
Автор: Peika.bg
Всичко, което трябва да знаете за Карнавала във Венеция

Венеция е вълшебен град по всяко време на годината, но е особено специален по време на Карнавала (Carnevale di Venezia)!

Посетители от цял ​​свят идват, за да се насладят на спектакъла и атмосферата му. Датите на провеждането му всяка година са различни. През 2019 г. Карнавалът ще се състои от 16-и февруари до 5-и март. Все още можете да резервирате своя билет за полет до Венеция. Цените са около 43 евро в двете посоки.

Хотелското настаняване по време на Карнавала започва на цени от 32 евро за двойна стая със закуска. Разбира се, може и да не нощувате в самата Венеция, а в някое от близките градчета. Там хотелът ще е малко по-евтин, но като прибавите ежедневното придвижване до и от Венеция, везните може и да се изравнят.

Карнавалът става световно известен през XVIII-и век, когато достига най-голямата си слава. Тогава Казанова прекарва живота си във Венеция между диви партита и любовни афери. В края на века, обичаят с маските бива забранен, но Карнавалът оцелява, дори и не в такъв голям мащаб. Едва около 1979 г. традицията е възобновена такава, каквато можете да я видите и днес.

61207

По време на Карнавала Венеция се трансформира! За да се ориентирате по-лесно сред многобройните събития, места и хора, сме ви подготвили едно кратко ръководство, в което ще отриете най-важната информация:

Откриването на Карнавала във Венеция е на 17-и февруари

Ако можете да отделите само един ден, в който да видите фестивала, то най-добре елате на откриването. В 10:30 часа започва “Феста Венециана”. Тогава по Канал Гранде тръгва огромен воден парад от маскирани и костюмирани венецианци. Очаква ви много музика, улична храна и невероятни костюми.

Парад Феста дели Мари - 23-ти февруари

Феста дели Мари се случва няколко дни през целия карнавален период, но започва в 14:30 часа на 23-ти февруари в Сан Пиетро ди Кастело и завършва на сцената на Сан Марко в 16:00 часа. Парадът пресъздава традиционните венециански конкурси за красота. В тях 12 красиви жени, облечени в най-добрите венециански дрехи, се представят на дожа. Той дава на победителката скъпоценни камъни, които да използва като сватбена зестра.

61201

Официална Венецианска карнавална вечеря - 23, 24, 28-и февруари и 1-ви и 5-и март

Това е вашата възможност да се потопите в най-доброто от Карнавала! Официалната вечеря се състои в двореца  Вендрамин-Калерги, който гледа към Канал Гранде. Там ще отриете всичко, което бихте искали: вкусна храна, изящни музикални представления и пленителна компания. Почитателите на композитора Рихард Вагнер ще се зарадват да разберат, че дворецът е бил негов дом, докато е композирал своя шедьовър - операта "Парсифал".

Най-добрият конкурс за маски - 24-ти февруари - 3-ти март

Искате ли да бъдете част от празника, дефилирайки около площад Сан Марко с класическа венецианска маска? Е, най-добрият конкурс за маски е вашият шанс! Това събитие започва на 24-ти февруари от 15:30 часа до 17:00 часа, но се случва ежедневно след това до 3-ти март. Победителите от ежедневните конкурси за най-добри маски ще се включат в големия финал! Участието в конкурса е напълно безплатно, но трябва да попълните формуляр за кандидатстване.

61205

Полетът на ангела - 24 февруари

Тази традиция се изпълнява от часовниковата кула на базиликата "Сан Марко". Била е създадена в чест на дожа на Венеция, който живеел там. Полетът на ангела се прави от човек, летящ на въже от часовниковата кула. Ангелът е победителят от Парада Феста дели Мари от предходната година. През 2018 г. това беше Ерика Чиа. Можете да видите как тя ще полети от часовниковата кула между 11:00 и 12:00 часа на 24-ти февруари (неделя).

Маскеранда - 3 март

Ако търсите автентичен венециански маскарад, това е Маскеранда. Тя е и едно от най-важните събития на Карнавала. Провежда се в двореца Пизани Морета, с изглед към Канал Гранде. Вечерта започва с аперитив и впечатляващо изпълнение на участниците в маскарада. След това ще присъствате на гала вечеря. Можете да очаквате най-хубавата храна, която Венеция може да предложи. След вечерята ще се насладите на класическа музика и на артистите от Комедия дел арте. Там можете да се научите да танцувате менует и да играете традиционни венециански парти игри.

61203

Какво да носите на Венецианския карнавал?

След като сте решили да присъствате на Карнавала във Венеция, тогава се потопете в магията му. Вземете си  традиционното венецианско маскарадно облекло - с висока яка и бухнали ръкави! Можете да си направите своя собствена венецианска маска или да си купите предварително направена от един от многото магазини в града. Приятни и шарени преживявания във Венеция!

61200

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин