Японските острови с красиви гледки и вкусни морски дарове - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Японските острови с красиви гледки и вкусни морски дарове
Японските острови с красиви гледки и вкусни морски дарове

Мацушима представлява група от около 260 малки островапокрити в борове, която се намира в Япония.

Името им идва от буквалния превод на думите за борове и острови “matsu” и “shima”Мястото е известно най-вече с 2 неща красивите си гледки и морските дарове – определено е място за любители на чуждестранната кулинария.

Голяма част от туристите посещават Мацушима за ден, макар че, за да усетите в пълнота мястото, най-добре да прекарате и нощта там, подарявайки си по един красив изгрев и залез.

Не е случаен фактът, че градчето се слави със своите невероятни гледки. Там има 4 добре познати места, от които се открива спираща дъха пейзажи. Техните имена са Великолепната гледка, Красивата гледка, Очарователната гледка и Величествената гледка.

Японските острови с красиви гледки и вкусни морски дарове

За да видите истинската красота на това плаващо място, трябва да се насочите директно към брега. Няколко от островите наоколо са свързани с червени мостове, които са любими места за фотографите и присъстват на голям процент от картичките, които можете да си вземете от Мацушима.

Японските острови с красиви гледки и вкусни морски дарове

Там можете да видите около 300 вида цветя, различни растения, дървета и мрежа от пешеходни алеи водят до повечето точки с красиви гледкиДокато сте в Мацушима можете да видите и забележителен храм, основан през 807 г. Той е разположен върху един от по-малките острови и до него отново се стига по поредица от червени мостове.

За тези от вас, на които им се пътува до по-далеч, на всеки час тръгва круизен кораб. За около 50 минути кораба обикаля около залива, преминавайки през островите и множество ферми за стриди.

Определено препоръчваме тази дестинация на хората, предпочитащи некомерсиалните дестинации

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин