Южна Корея – една страна, която си заслужава да посетиш - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Южна Корея – една страна, която си заслужава да посетиш
Автор: Peika.bg
Южна Корея – една страна, която си заслужава да посетиш

Южна Корея е една далечна и не дотам позната дестинация, където има доста интересни забележителности. 

Столицата Сеул се отличава с футуристичните си небостъргачи и интересни дизайнерски скулптури и фигури, които могат да бъдат видени по улиците. Интересен факт е, че гъстотата на населението е от над 500 000 души върху едва 40 кв. км. Местните държат много на образованието си и уважават и съхраняват своята културна идентичност, като успешно я съчетават с на моменти футуристичните си и екстравагантни виждания. 

Ако искате да се докоснете именно до историята и културата на Южна Корея, не пропускайте да посетите двореца Кьонбоккун (или Кьонбок). Той е бил построен преди повече от 600 г., когато днешен Сеул е бил обявен за столица на държавата, носеща по онова време името Чосон. Именно той е помещавал едноименната династия, като заедно с него били издигнати множество храмове и крепостна стена с дължина 18 км. Буквалният превод на името Кьонбоккун означава „дворец, благословен от небесата”. 

Ако сте по-ориентирани към забавленията, отколкото от историята, когато пътувате, Южна Корея може да ви предложи много и в тази насока. Увеселителните паркове явно също са на почит тук и изборът не е никак малък. Типично за напредничавите азиатци, те навлизат дълбоко във водите на новите технологии доста преди останалия свят. Още през 2012 г. например отварят най-големия виртуален парк Live Park 4D World Tour. Неслучайно местните са доста запалени по онлайн игрите, които дори са се превърнали в официален спорт. 

Столица Сеул, от своя страна, е наистина забележителна. Тя се нарежда в челните места сред най-големите градове в света. Именно там ясно проличава симбиозата между миналото и бъдещето, между традициите и новия свят. Със сигурност няма да ви бъде скучно да посетите  тази ексцентрична и приветлива, усмихната нация.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин