Забавни факти за Испания - част 3 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забавни факти за Испания - част 3
Автор: Peika.bg
Забавни факти за Испания - част 3

Всеки, който е пътувал до Испания, ще знае за уникалното въздействие, което има, но може да не знае подробностите за нейната култура. Това е, върху което ще се съсредоточим сега, за да се запознаем с интересни факти за Испания.

Прочетете нататък, за да разберете най-добрите и забавни факти за Испания.

Няма фея на зъбите

Забавни факти за Испания - част 3
Снимка: pixabay

В Испания няма фея на зъбките, както е в повечето западни страни. Вместо това, детските зъби се събират от малка мишка. По подобен начин тя оставя подарък или малка сума пари под възглавницата. Мишката се казва Ратонсито Перес.

Най-богатият футболен отбор в света

Забавни факти за Испания - част 3
Снимка: pexels

Този забавен факт е може би най-известният. Повечето хора познават богатството и успеха на Реал Мадрид. На стойност удивителните 3,3 милиарда долара, те са най-богатият футболен отбор в света. Популярността им е също толкова висока. Футболът е религия в Испания и за мнозина Реал Мадрид е техен идол. Също така е популярен отбор в други испаноговорящи страни.

Испания обича зехтина

Забавни факти за Испания - част 3
Снимка: pexels

Добре известен забавен факт на Испания? Те обичат зехтина. По-малко известен забавен факт за Испания? Те произвеждат повече от половината от целия зехтин в света. Всеки пътешественик в страната ще познава емблематичната природа - съставена от мили маслинови дървета. Основният производител е южната част на Андалусия. 1,5 милиона тона всяка година. Трябва само да поръчате закуска в кафене и ще разберете колко зехтинът е част от културата. Никакво парче хляб не остава без капка зехтин. Средният човек в Испания консумира 14 литра годишно.

Ако смятате, че 1,5 милиона са много – удвоете го, за да получите количеството производство на вино в Испания. Годишно се произвеждат 3,3 милиона тона. Испания е третият по големина производител на вино в света. Неограничено количество зехтин и вино – какво повече бихте искали?

Страна пълна с природна красота и история

Забавни факти за Испания - част 3
Снимка: pexels

Добре, може би не е „забавен“ факт, но определено е лесно забравен. Мнозина бързат да категоризират страната като най-добрата нация за плажове и почивки. Испания е много повече от нейното слънце и пясък, което, разбира се, все още е невероятно.

Страната е дом на 44 обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Това я прави третата страна с най-голямо наследство в света. Това е една от най-старите дестинации в Европа, която е домакин на древно изкуство, архитектура и градски пейзажи без сравнение. Това дори не споменава естествената красота на Испания. Националните паркове покриват страната с планини, долини, брегове, всички фантастични гледки и среди. Много от тях са дом на великолепна дива природа.

Има много други забавни факти за Испания. Най-добрият начин да разберете? Отидете в Испания! Никога няма да съжалявате, че сте посетили тази красива страна. Ако знаете още интересни факти, не забравяйте да ни споделите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин