Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през 2021 г. - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през 2021 г.
Автор: Peika.bg
Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през 2021 г.
Снимка: pixabay

Словения е обявена за Европейски регион на гастрономията 2021 въз основа на своите гастрономически предложения, съчетани с развитието на устойчив начин на живот и качество на живот.

Наградата му бе връчена от Международния институт по гастрономия, култура, изкуства и туризъм (IGCAT).

Словения трябваше да докаже пред комисия, че е разработила достатъчно проекти и програми, свързани с гастрономията, за да заслужи получаването на наградата.

Панелът включваше експерти от различни области, включително туризъм, култура, хотелиерство и земеделие. Те ще подкрепят и подхранват Словения, за да гарантират, че е готова да се справи с предизвикателствата, посочени в нейната кандидатура за наградата.

Словения е единствената европейска държава, която свързва Алпите, Средиземно море, Карста и Панонската равнина. Според IGCAT изключително разнообразният ландшафт и природата на страната са свързани с цветна култура и гастрономия.

Нейната кулинарна философия се основава на принципа „от градината на масата“ и това се отразява в близките взаимоотношения между готвачи и местни производители, както и връзките между словенските пейзажи и традиционните кулинарни преживявания.

Защо Словения ще бъде европейският гастрономически регион през 2021 г.
Снимка: pixabay

За да подкрепи още повече отдадеността на Словения на зелената гастрономия на всички нива, словенският туристически съвет обявява нов етикет „Словенска зелена кухня“, който ще стане част от Зелената схема на словенския туризъм. Тази програма за сертифициране отпразнува дестинациите и доставчиците на услуги, поставяйки устойчивостта в основата на своите дейности.

Словенският туристически съвет наскоро пусна нов уебсайт, който разказва пълната история на гастрономията в Словения. Специален раздел е посветен на бутикови истории на иновативни готвачи и връзките им с местни производители и висококачествени съставки. Можете да го проверите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин