Защо трябва да посетите Соренто? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо трябва да посетите Соренто?
Автор: Peika.bg
Защо трябва да посетите Соренто?
Снимка: pixabay

Соренто не е много известно място, но има много причини да го посетите! В тази статия ще прочетете защо.

1. Има красива гледка, която е лесно достъпна

Най-красивите гледки отнемат дълго трудно изкачване. Но това не е така в Соренто. Соренто има много красива гледка, която е лесно достъпна. От центъра на града трябва да се разходите само за 20 минути. След това стигате до прекрасна гледка. Оттам можете да видите града, пристанището и морето. Гледката е прекрасна!

Защо трябва да посетите Соренто?

2. Това е идеалното място за престой, за да разгледате крайбрежието на Амалфи

Соренто е заобиколен от красиви села по крайбрежието на Амалфи. Има директни автобуси до Позитано и Амалфи. Освен това не отнема много време, за да стигнете до там.

Особено бихме препоръчали да направите еднодневна екскурзия до Позитано, когато сте в Соренто. Градът е прекрасен и в Позитано има много места за снимки. Това е много удобно, ако искате да видите повече от Италия. Въпреки че крайбрежието на Амалфи е страхотно, има много други градове в Италия, които трябва да видите!

Защо трябва да посетите Соренто?
Снимка: pixabay

3. Пица и паста

За всички любители на пица и паста, Соренто е идеалното място! Тъй като Соренто е в Италия, кухнята е отлична. Тук има много прекрасни ресторанти! Страхотен ресторант в Соренто е Da Gigino. Там има най-вкусната пица. 

4. Бутици

Друга причина, поради която трябва да посетите Соренто, е наличието на бутици. Соренто има много сладки малки бутици, продаващи ръчно изработени артикули. Има всякакви продукти, свързани с лимон, тъй като регионът е известен със своите лимони! Така че, ако харесвате бутици, тогава посещението на Соренто е страхотно!

Защо трябва да посетите Соренто?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин