Защо вече можеш спокойно да говориш в роуминг - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо вече можеш спокойно да говориш в роуминг
Автор: Peika.bg
Защо вече можеш спокойно да говориш в роуминг

Уикенд в Милано, бързо море в Гърция около майските празници или моминско парти в Барселона. Само преди няколко години подобни пътешествия звучаха като научна фантастика за повечето българи. 

Благодарение на лесното придвижване в Европейския съюз и увеличаващите се нискобюджетни полети между София и големи европейски градове, за българите днес е по-лесно от всякога да пътуват.

За това говорят и данните на Националния статистически институт (НСИ), според които през 2015 г. пътуванията на българи в страни от ЕС са се увеличили с 16% спрямо 2014 г.

Страните от ЕС са сред най-посещаваните от българите дестинации. Данните на националната статистика показват, че седем от Топ 10 на най-предпочитаните от българите държави са именно на територията на Евросъюза – Гърция, Румъния, Германия, Италия, Великобритания, Австрия и Испания.

Въпреки че пътуват повече, българите все още си налагат ограничения в ползването на мобилен телефон зад граница. Според анкета* в сайта на Мтел, близо половината от пътуващите не ползват мобилен интернет в чужбина, а 20 на сто въобще не разговарят по мобилния си телефон.

Все пак за 61% от анкетираните обаждането продължава да е предпочитаният начин за връзка с близки и приятели, когато са зад граница. Много хора избират да се свържат с близките си и чрез някое от популярните интернет чат приложения (65%). Но въпреки популярността на WhatsApp и Viber, потребителите предпочитат да използват места с WiFi достъп, отколкото мобилен интернет в роуминг, когато пътуват извън България.

Затова абонатите на Мтел могат да се възползват от нови офертии да спрат да се тревожат за сметките си в роуминг – особено ако често пътуват в ЕС по работа или за почивка.

От 1 април плановете Мтел безкрай са с промоционални условия и включват национални минути за разговори и мегабайти за сърфиране в интернет, които могат да бъдат ползвани и в роуминг. Така, повече от година преди отпадането на роуминга в ЕС, Мтел предлага възможност за разговори и сърфиране без допълнителни роуминг такси.

Предложенията на Мтел вижте тук.

*Онлайн анкетата е проведена в периода 21–28 март 2016 г. на сайта на Мтел, като в нея са участвали 1688 души. 

41330

41331

41332

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин