Зима без ски или как да излъжем студеното време - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Зима без ски или как да излъжем студеното време
Автор: Невена Кръстева
Зима без ски или как да излъжем студеното време
Снимка: Photl

Ако първите снежинки за вас са знак за едно притеснително бъдеще, ако не карате ски или дъски, ако предпочитате да се събличате пред това да се навличате, възможно е да не сте съвсем зимен тип. Но светът не свършва, когато зимата дойде, макар и така да ви се струва при всеки леден повей на вятъра. Дори и студеното време да ви кара да си мечтаете да не ставате от леглото, докато минзухарите не цъфнат, не е добра идея да губите и ден от приключението, наречено живот. Затова ето и няколко идеи как може да прекарате зимата с минимални щети и няколко скъпи спомена в повече.

През почивните дни отидете при баба на село

Там винаги печката бумти, зимата е красива, а сутрин ви чакат мекици за закуска. Истина е, че в града снежните месеци са тежки, особено по спирките на градския транспорт, но пред камината в сгушена къщичка сред борове и ели си е истинска приказка. Ако си нямате роднина, който да коли прасето скоро, за тези случаи хората са измислили селския туризъм. Цяла година някой там се готви да ви посрещне за празниците с домашна туршия и ракия. Не го разочаровайте...

Ако сте над тези неща, отидете на спа

Дори луксозни хотели с всякакви екстри търсят вниманието на клиентите си със сериозни отстъпки чрез промоции и групови оферти. Дори за един уикенд си заслужава човек да се поглези така, че споменът да го топли поне до април. Представете си, отпуснали сте се в горещо джакузи, по бански сте, с аперитив в ръка, а през френските прозорци наблюдавате как сняг се сипе на парцали и въобще ви е така хубаво на душата!

Престорете се, че зимата не съществува

Друга възможност е просто да откажете да приемете, че зимата е дошла и да се държите така сякаш тя не съществува. Трудно се ходи по сандали в снега, не че е невъзможно... Все пак за ваше улеснение по-лесно ще игнорирате снега, ако сняг няма. Затова купете си билет за Барбадос, Дубай или Тайланд. Цените на едноседмичните екскурзии започват от 1000 евро. Да, това е малко по-скъп вариант от останалите, но в борбата със зимата всички средства са позволени.

На топло... в снега

Следващата идея е за смелите сърца. Да, знам, когато те е страх от лъва, не ходи в клетката му. Но нали сме луди глави, слагайте грейката и право в планината! Ще се изненадате колко предвидливо може да ви посрещне природата. Места като Огняново, Железница, Велинград и много други предлагат горещи минерални извори „5 звезди”. Няма такава зимна идилия като това да си потопен в 35-градусовата вода, а над теб да пада сняг на парцали. За да бъде пълно удоволствието, можете да си носите музика, хапване, пийване (което не изключва допълнителното спиране по крайпътни ресторантчета). И не забравяйте да вземете гаджетата, колегите, децата, съседите... Всяко преживяване е по-скъпо и незабравимо, когато сме с любимите хора.

Горещ чай

В крайна сметка понякога зимата е несправедлива с нас до край и нямаме нито пари за хотели, нито съчувствени роднини готови да ни приютят. Не се отчайвайте, дори тогава има решение! В случая това може да бъде горещ масала чай. Кипнете за 20 минутки в литър и половина вода 2-3 карамфилчета, 10-тина кардамона (без шушулката), 1 пръчка канела, малко индийско орехче и парченце джинджифил, може да се подсили със супена лъжица черен чай. Пие се с мед и мляко. Ароматът ще донесе настроение в цялата ви къща, а чаят ще стопли с нежност сърцето ви и буквално ръцете ви.

Весели празници и не спирайте да виждате хубавото в живота!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин