„Магелан“ от Стефан Цвайг – околосветско пътешествие между страниците на една книга - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Магелан“ от Стефан Цвайг – околосветско пътешествие между страниците на една книга
Автор: Елена Исаева
„Магелан“ от Стефан Цвайг – околосветско пътешествие между страниците на една книга
Снимка: Елена Исаева

Скъпи читатели, готови ли сте да поемете на едно наистина уникално, приказно и незабравимо околосветско пътешествие и то не с кой да е, ами със самия Фернандо Магелан? Ако е така не пропускайте да прочетете тази уникална исторична - биографична проза, която ни представя Стефан Цвайг.

Той е един от най-великите австрийски класици на своето време. Неговото творчествто е докоснало хиляди четящи сърца. Геният му си личи от всяка една негова книга, от всеки ред, от всяка дума, от всеки образ. Той вдъхва на своето творчество пламенна душа, истински живот и оставя едно приятно чувство у своите читатели.

„Магелан“ от Стефан Цвайг – околосветско пътешествие между страниците на една книга
Снимка: Елена Исаева

Писателят е добре известен в литературните среди именно с подобен тип творби – културно-исторически и биографични. От всяка негова подобна книга си личи, че я е писал с много хъс и истинско пламенно желание. Може би това е така, защото и той самият се е определял като един пътешественик по душа, а когато човек пише за това, което истински обича и е негова страст, то си личи от всяка дума, всеки израз и всеки прецизно изграден образ.

Както всяка друга книга на Стефан Цвайг, така и тази е майсторски написана и няма да ви разочарова. Книгата за Магелан е превеждана на толкова много езици и освен това се смята за едно от върховите постижения в творчеството на този обичан от всички австрийски класик.

Стефан Цвайг успява да изгради един наистина много ярък и интересен образ на този велик отриквател Фернандо Магелан, точно в навечерието на великите географски открития, които стават една от най-важните части в историята на корабоплаването.

„Магелан“ от Стефан Цвайг – околосветско пътешествие между страниците на една книга
Снимка: Елена Исаева

В книгата освен с личността на Магелан много добре са представени и всички неща и процеси около тези велики географски отркития – предателства, драматизъм, огромна воля и мъжество, както и различните перипетии и спънки за осъществяването на едно такова мащабно начинание.

В страниците на този истински литературен шедьовър може да се почувствате като мечтател, откривател и самият вие да станете пътешественик. Може да участвате във всяка една експедиция редом с Магелан, да почувствате това, което е изпитвал той някога...да толкова е велико перото на Стефан Цвайг, че може да накара всеки читател за миг или по-скоро за около 300 страници да се почувства като част от една от най-великите и интригуващи глави от историята на света.

Тази биографична проза, която ни представя Стефан Цвайг освен, че е уникален шедьовър тя е и цялата пропита с дълбока почит и преклонение пред целия този напредък относно корабоплаването и желанието за нови открития, за намирането на нови земи, нови съкровища и за това как в човека гори вечна жажда за далечни непознати порстори.

Книгата е наистина много увлекателна, интересна, подкрепена с множество исторически факти и за любителите на подобен тип проза, бих казала, че се чете на един дъх. Тя е подходяща за подарък и ще бъде истинско бижу във всяка домашна библиотека. Оставете се в ръцете на Дтефан Цвайг и Магелан, затегнете коланите и се пригответе за пътешествие, което никога няма да искате да забравите. Приятно четене!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин