iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Чух да се говори за някакъв замък край село Равадиново - какво знаете за него?

18.07.2012 | 20:45, отговорили: 3 , Семеен туризъм, България, от Кремена Найденова
0 гл.
Отговори (3)
Адриана ёнчева , 19.07.2012 | 05:28
2 гл.
Замъкът в Равадиново, който е на площ над 20 декара, е започнат преди 15 години от Георги Тумпалов. Той още не е завършен, но когато това стане - ще се превърне в една от най-големите забележителности у нас. Но по мое мнение, наистина държавата трябва малко да помогне, за да може този проект да бъде завършен. А аз ще разходя и тази година децата дотам.
Красимира ёнчева , 18.07.2012 | 22:16
2 гл.
В замъка има беседки, водоскоци и голямо езеро, в което плуват черни и бели лебеди, а в градините се разхождат костенурки и зайчета. Из градината има статуи, огромни дървени фенери с дърворезба, каменни птици и русалки. В двора на замъка е построена църква, която носи името ‘Свети Георги’, а на 12 м под земята се намира избата - там ще се предлага вино - мелнишко, асеновградски мавруд и няколко местни сорта.
Йордан Йорданов , 18.07.2012 | 21:29
2 гл.
Това е едно фантастично място, което се намира на няколко км от Созопол. Защо, обаче, тази толкова интересна забележителност не е никак популяризирана, не мога да разбера. Според мен, това е уникално място и заслужава много голяма реклама, а защо не и държавата да помогне? На мястото е построен, само от камък, с множество орнаменти и кули от мед и месинг, фантастичен замък, с красиви градини с много и редки цветя, със зеленина навсякъде... За миг човек се пренася в миналото. Изключително красиво нощно осветление прави мястото приказна гледка.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин