iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Дайте идея за интересен маршрут около Добринище? Как да се стигне до хижа Безбог в Северен Пирин и какви са условията там?

12.09.2012 | 22:24, отговорили: 5 , Планина и ски, България, от Димитър Кожухаров
0 гл.
Отговори (5)
Валери Терзийски , 13.09.2012 | 17:26
0 гл.
Трябва да се знае, че освен красиво, това място в Северен Пирин е достъпно (заради лифта от хижа Гоце Делчев) и за хора със затруднени физически възможности. Разходките около езерото и хижата въобще не са изморителни и всеки може да се наслади на тишината и красотата на това кътче от Национален парк Пирин.
Нели ёнчева , 13.09.2012 | 12:17
0 гл.
Мястото наистина е много красиво място. Заобиколено е от връх Дисилица и връх Безбог. Оттук тръгват основни маршрути из Пирин. Ако сте любители на ходенето пеша и изкачването на върхове, оттук може да покорите върховете Полежан (Мангъртепе) и Безбог. За около час от хижата пък, по изронен коларски път, може да стигнете до Мочарата. Това е комплекс от бунгала с общ капацитет 160 места. Бунгалата са електрифицирани и водоснабдени. Има кухненски блок и столова, а също така и паркинг. Тук може да се преспи при доста добри условия, особено ако в хижите няма места.
Petya Nikolaeva, 13.09.2012 | 11:52
1 гл.
От Безбог започват много интересни и различни по тежест маршрути - за 1 ден има възможност да се стигне до Попово езеро, Самодивски езера, вр. Безбог, вр. Полежан и др. Има и по-тежки маршрути, в зависимост от подготовката ви.
Десислава Димитрова , 13.09.2012 | 08:36
0 гл.
Хижата има добри условия, тя е масивна пететажна сграда с капацитет 130 места, Санитарните възли и бани са етажни. Има ресторант, кафе и лавка. Разполага с туристическа кухня и столова. Около езерото има и други заведения ,където може да се изпие чаша чай, кафе, безалкохолно или бира.
Цветелина Лазарова , 13.09.2012 | 05:59
0 гл.
Ами от Добринище може да тръгнете с кола например, до хижа ‘Гоце Делчев’, а оттам или пеша, или пък с лифта, да стигнете до езерото Безбог, връх Безбог и хижа Безбог. Мястото е невероятно красиво. Горната станция на лифта е съвсем близо до хижата. Тя е сравнително нова /все пак е строена през седемдесетте години на миналия век/ и е на брега на езерото, малко встрани от върха. Там ни обясниха, че старата хижа няколко пъти е била срината от лавини.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин