iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Досега предпочитахме със семейството да летуваме на Северното Черноморие?Тази година ще сменим маршрута. Вероятно ще отседнем в Поморие, затова искам да имам малко информация за плажовете, хотелите и въобще -  хубав град ли е - не сме ходили досега?

18.06.2012 | 16:56, отговорили: 2 , Лято и море, България, от Диана Донева
0 гл.
Отговори (2)
Диана Дзхамбазова , 19.06.2012 | 05:33
0 гл.
Да се намеся и аз във връзка с този град. Предполагам, знаете, че в тамошния винзавод се произвеждат бели и червени вина и вермути, специални ракии и коняци, с които сме известни по света и, които са получили признание и отличия на международни конкурси и изложби. Задължително трябва да посетите манастира "Св. Георги", тракийската куполна гробница, както и Музея на солта, който е единствен у нас. Така че като отидете на почивка, освен приятния плаж, ще може да видите и много интересни неща.
Благовеста Йорданова , 18.06.2012 | 21:14
0 гл.
За местоположението на града няма какво да разказвам, дори и да не сте ходили, знаете къде се намира. Преди години беше малко градче, но днес Поморие е един от най- известните и красиви морски курорти на южното Черноморие. Знаете, че там е работил и творил Пейо Яворов. На крайбрежната улица ще видите негов паметник. Плажната ивица е доста широка, пясъкът е фин, но на някои места е почти черен. Интересно е да се отбележи, че на плажа е присъдена екологичната награда "Син Флаг".Напоследък градът се напълни с кокетни нови къщи и частни хотели. Който пък иска да се лекува, може да се възползва от санаториалния комплекс, в който богатата на йодни съединения и лековити соли кал от Поморийското езеро се използва за лечение на много заболявания. Пълно е с чаровни ресторанчета и заведения, където храната е на съвсем прилични цени. Внимание, обаче - трябва много да се пазите от жените, които причакват всеки автобус и предлагат квартири на много ниски цени. Те, обикновено, са собственички на някоя от старите къщи, където няма да намерите никакви удобства, санитарните възли са етажни, а със сигурност не искате да изкарате така почивката си.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин