iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Имам пътуване до Йоханесбург - дайте идея какво интересно има да се види наоколо?

25.09.2012 | 11:39, отговорили: 5 , Културен туризъм, Южна Африка, от Магдалена Ненчева
0 гл.
Отговори (5)
Ана ёнчева , 26.09.2012 | 21:50
0 гл.
Знаете ли, щом сте толкова близо до Зимбабве, може да отскочите до там и да видите водопада Виктория - все пак не се ходи до ЮАР всеки ден. Има такива екскурзии. Най-пълноводен водопадът е през пролетта. Но атракциите на водопада е най-добре да платите предварително. Там местната валута е квача и понякога има игри с валутния курс. Може да скочите с бънджи от височина 111 м, да си направите разходка с делтапланер над водопада или пък круиз към залеза - няма такива залези в света! Но трябва да знаете, че решите ли да отидете до Замбия, задължително атрябва да имате поставени ваксини за жълта треска и сертификат за това, защото в противен случай, после няма да може да се върнете в ЮАР. Разбира се трябва да имате и виза за Зимбабве и Замбия, които са съответно 70 и 50 долара.
Ненко Павлов , 26.09.2012 | 13:37
0 гл.
Ако имате възможност, посетете Крюгер парк - това е най-старият парк в света. В него има 2000 км асфалтиран път за сафари. Южната част на парка е савана, покрита с храсти и треви. Животинският свят е много разнообразен. Ще видите представители на хищниците - лъвове, леопарди и гепарди. Във водните басейни пък има носорози, хипопотами и крокодили. Из парка ще видите антилопи, зебри и жирафи. По бреговете на река Мапуто пък снасят яйцата си кожестите костенурки - най-големите костенурки в света.
Цветелина Бричева , 26.09.2012 | 07:21
0 гл.
На 15 км от Сън Сити, в резервата Пиланесберг, се предлага сафари с джипове. Резерватът представлява кратер на отдавна изгаснал вулкан. За 3 часа сафари ще платите 45 евро. Там има 6000 животни от 19 вида и над 300 вида птици.
Димитър Андонов , 25.09.2012 | 23:45
0 гл.
Трябва да знаете, обаче, че баровците съвсем не са единствените посетители на Сън Сити. Ежедневно над 25 000 туристи посещават комплекса, за да се насладят на южноафриканската екзотика. Естествено, цените никак не са ниски. Едночасовата езда на слон е друга екзотична атракция за гостите. Можете да се разходите и с джип из околностите, като трябва да сте готови за среща с носорози, жирафи и други обитатели на южноафриканската савана.
Даниела Нитова , 25.09.2012 | 15:53
0 гл.
Със сигурност трябва да посетите Сън Сити, южноафриканският Лас Вегас, ‘царството на удоволствията’. Намира се на 190 км от Йоханесбург в сърцето на африканските гори върху изгаснал вулкан. Вярно, не е толкова близо, но пък отиването там си заслужава. Спори се как може да се нарече това градче - курорт-казино или курорт-сафари. Ами и двете са верни. Това е невероятен развлекателен комплекс, най-луксозният курорт в страната, аранжиран в екзотичния местен стил. Там може да станете свидетели на изкуствено земетресение, да видите изкуствени плажове, причудливи хотелски сгради, водни атракции. Първият от 4-те хотела, с общо над хиляда стаи и луксозни бунгала, е открит през 1979 година и дизайнът му е в стила на потънало древно селище.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин