iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Иска ми се със семейството да посетим някои непознати за нас забележителности в България, например, в Търновско. Някой знае ли нещо за Пропастите?

22.07.2012 | 11:24, отговорили: 2 , Културен туризъм, България, от Анастасия ёнчева
0 гл.
Отговори (2)
Денис Колев , 10.05.2012 | 00:56
0 гл.
След като ще ходите в този край, не е зле да посетите и археологическия резерват - античния град Никополис ад Иструм, който пък се намира на 25 км. Забележителна е неговата архитектурата с настланите с плочници улици, винаги сочещи точно север-юг или изток-запад. Има останали руини от градския площад, украсен със статуи на божества и императори, градския съвет, театъра и др. Това е наистина уникален паметник на културата, останал от древна цивилизация.
Неда Лазарова , 10.05.2012 | 00:56
0 гл.
Да, те се намират на 400 м от с. Мусина и на 50 м от пътя Павликени - Велико Търново. Това е много красиво място, което се състои от две пропасти, свързани под земята чрез карстова галерия. Пропастите са 27-метрови и има начин да се спуснете в тях по специални вити стълби, но ако сте с деца, не ви го препоръчвам. А за всеки случай, не го правете и вие. Местните хора говорят, че пропастите са свързани с галерии, които водят чак до Мусинската и Еменската пещери, но досега никой не се е опитал да стигне до там. Мястото е невероятно красиво, не е зле да го видите.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин