iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Искам да направя един тур до Трявна. Има ли до там директен автобус и въобще как може да се стигне най-лесно - дайте малко повече инфо и за града, моля?

15.07.2012 | 17:40, отговорили: 4 , Транспорт, България, от Цветелина Герговска
0 гл.
Отговори (4)
Radost Georgieva, 04.09.2014 | 18:18
0 гл.
Скоро ще пътувам до Трявна.Интересува ме има ли автобуси от В.Търново и на какъв интервал? Благодаря!
Адриана Чорбаджиева , 15.07.2012 | 23:43
0 гл.
Символ на града е известната тревненска часовникова кула, която е изградена с помощта на местното население и от местни майстори. И нещо любопитно, от 1971 година на часовника е монтиран механизъм и всяка вечер, след неизменните десет удара, се разнасят звуците на песента „Неразделни” по стихотворението на Пенчо Славейков.
Ванина Донева , 09.05.2012 | 16:56
0 гл.
Били сме в Трявна, но никога не сме знаели за това, че звучи песента Неразделни. Това е любимото ми стихотворение. 'Стройна се Калина вие до брега усамотени, кичест Явор клони сплита в нейни вейчици зелени...Велико. Браво, сега ще ме накарате пак да отида и да остана до вечерта, за да го видя/чуя това.
Петко Климентов , 09.05.2012 | 16:56
0 гл.
Трявна ми е любимо място. Директен автобус няма. Може да стигнеш най-лесно като отидеш с автобус до Търново или Габрово, а оттам до Трявна. Може и с влак от Горна Оряховица, но … лично аз не препоръчвам БДЖ-то. Иначе градът е супер. Климатът е разкошен - с прохладно лято и лека зима. Тук е създадена най-старата - Тревненската - художествена школа и в града е съхранен единственият възрожденски архитектурен ансамбъл - площад - ‘Капитан Дядо Никола’. Могат да се видят страхотни къщи с фантастични дърворезби.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин