iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Изискват ли се визи за Южна Африка, има ли някакви специални митнически изисквания и трябва ли да се ваксинираме преди пътуването?

25.09.2012 | 10:25, отговорили: 4 , Друго, Южна Африка, от Димитринка Русева
0 гл.
Отговори (4)
iliana bojnova, 25.07.2013 | 14:45
0 гл.
При положение че пътуването ща бъде на 05.11.2013 г. кога трябва да се подаде за виза, след като се получи поканата ли и какви други документи са нужни при подаването за визата. Как стои въпросът за рецептите за инсулин за престой от шест месеца?
Цветелина Герговска , 25.09.2012 | 23:48
1 гл.
За пътуване до ЮАР не се изискват задъложителни ваксинации, но тъй като маларията там е много разпространена, не е зле да взимате 2 седмици преди пътуването Резохин. За по-сигурно. Ако пък решите да се ваксинирате за жълта треска, направете го по-отрано, защото иначе може да се чувствате зле по време на пътуването. Защото, ако искате да отидете от ЮАР до Зимбабве и Замбия, ако искате да видите водопада Виктория, ако не сте ваксинирани за жълта треска и нямате сертификат за това, после не може отново да влезете в ЮАР.Сертификатът трябва да бъде издаден минимум 10 дни преди пътуването, като образецът му, от съответната държава следва да е одобрен от Световната здравна организация.
Станимир Михов , 25.09.2012 | 15:40
0 гл.
Митническите изисквания не са кой знае колко по-различни от тези на другите държави.Чуждестранните лица имат право да внасят безмитно лични вещи и спортни принадлежности, сувенири и предмети на обща стойност до 1250 ранда. Цигари до 200 бр., до 2 л вино и друг алкохол до 1 л. Младежи до 18 години, обаче, нямат право на внос на алкохол и цигари.Eстествено, забранено е внасянето на наркотици, оръжие, експлозиви и порнографска литература. Митнически декларации не се попълват, но при проверка и надвишаване на посочените норми се плаща мито в размер на 20% за стоките и предметите на стойност до 10 000 ранда. Скъпи вещи, като бижута, камери, часовници и др., се декларират при влизане, за да можете после безмитно да ги изнесете.
Йордан Борисов , 25.09.2012 | 12:22
0 гл.
Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, които искат да влязат на територията на Република Южна Африка, се нуждаят от виза. Изисква се валидност на паспорта минимум шест месеца след изтичането на разрешения престой. Посолството на ЮАР у нас се намира на улица ‘Бачо Киро’ 26.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин