iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как да стигнем до курорта Рибарица и какво да очакваме там?

21.08.2012 | 19:14, отговорили: 5 , Планина и ски, България, от Цветелина Величкова
2 гл.
Отговори (5)
Оля Кирева , 22.08.2012 | 06:52
1 гл.
От Рибарица задължително ще отскочите и до Тетевен. Там със сигурност няма да скучаете, защото има достатъчно културни забележителости, които трябва да видите. Когато разгледате Тетевен, тръгнете и за Гложене - то е на 12 км от него. Трябва да видите и Гложенския манастир. Той е разположен върху висока отвесна скала и отдалеч прилича на замък. На 25 км пък се намира пещерата Съева дупка. Дотам може да стигнете по добър асфалтов път. В Тетевенския Балкан може да видите и други пещери - Лястовицата и Моровица, както и живописните водопади Козница, Скока и Пръскалото. Така че, трябва да знаете, много има какво да се види в Тетевенския Балкан - затова отделете си повече време за тази екскурзия, ако искате да видите повече неща...
Ангел Пантов , 22.08.2012 | 05:36
1 гл.
Село Рибарица и региона попадат в Национален парк Централен Балкан, който започва от Габровския регион, минава през Рибарешкия Балкан и завършва в Карловския регион. Оттук водят началото си различни туристически маршрути. Символ на селото е Рибарчето – фигура положена на скала, намираща се вдясно от пътя още на влизан е в Рибарица.
Сабина Георгиева , 21.08.2012 | 22:44
1 гл.
От Рибарица тръгват туристически пътеки до биосферния резерват Царичина и до другите два резервата - Боатин и Козя стена. Наблизо се намира и защитената местност Черният рът. От Рибарица се организират еднодневни екскурзии до пещерата Съева Дупка, до Гложенския манастир, до Троянския манастир.
Милен Кюстелов , 21.08.2012 | 22:36
0 гл.
Курортното селище се намира преди Тетевен, на 12 км източно от града. Това е наистина райско кътче за почивка. Курортното селище е на 600 м надморска височина, а над него се извисява връх Вежен. Рибарица е едно от най-дългите български села и е известно като планински курорт с множество изградени почивни станции и семейни хотели.. Природата е фантастична, а гледките спират дъха - планински масиви, красиви гори, бистри планински потоци …. Чарът на курортното селище са множеството пръснати из целият район кокетни малки вилички и къщи, обгърнати с много зеленина и цветя. Там ще се насладите не само на тишина и спокойствие, но ще почувствате и автентично селска атмосфера и домашен уют.
Росица Чепилска, 21.08.2012 | 21:14
0 гл.
Рибарица се намира в близост до гр.Тетевен, може да минете и през гр.Троян, където има достатъчно табели, които ще Ви упътят. Добре е да следвате тях, защото и двете навигации, които използвахме ни заблудиха и изпратиха по грешен маршрут. Самата Рибарица е разположена по продължението на река Бели Вит и е с дължина около 10-12 км. В селото има няколко магазина, от които човек може да си закупи продукти и много на брой приятни семейни хотели, в които може да се отседне. Ние останахме очаровани от мястото, в което отседнахме и определено бихме отишли отново там. В околностите на селото има страхотни поляни, на които може да се направи пикник, барбекю или разходка. Една от тях се намира в близост до историческата местност "Костина". А ако Ви се пътува повече може да се разходите до Тетевен и Троян или дори до Ловеч и Крушунските водопади, където има живописна екопътека.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин