iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как е най-удобно да пътуваме до Кападокия?

25.08.2012 | 18:07, отговорили: 4 , Транспорт, Турция, от Моника Низамова
0 гл.
Отговори (4)
Юлияна Михайлова , 26.08.2012 | 06:12
0 гл.
Аз пък ви предлагам да посетите подземните коридори в Каймаклъ. Там, под скалите, са изкопани подземни галерии, дълги километри, и дори жилища. Някои учени твърдят, че хората, които са живели там са били джуджета, защото височината на таваните и коридорите е около метър и половина. Входната такса е 15 лири. Ще влезете в най-разнообразни стаи, които гидовете определят като столова, спалня, винарна...Най-интересни са вратите, които приличат на кръгли воденични камъни. Има високи комини, които са доставяли свеж въздух до помещенията. Галериите продължават с километри, затова има възможност да ги обиколите с подземна железница за около 40-60 минути. Идете, много е интересно.
Юлияна Колева , 26.08.2012 | 04:54
0 гл.
А, да не пропуснете да опитате и кюнефе. Освен познатите ни баклава, локум и тулумби, това е един супер десерт - сладък кадаиф, със специално сирене.
Юлияна Кузманова , 26.08.2012 | 01:49
0 гл.
Със сигурност като отидете в Кападокия, ще обикаляте църкви и археологически обекти, но в никакъв случай не пропускайте да опитате специалитетите на националната им кухня. Гьозлеме са чудесни банички, приготвени върху сач, пидето пък е вариант на турска пица - с дебела кора,с форма на лодка и страхотно вкусна плънка. Лахмаджунът са супертънки пърленки с кайма, които се ядат завити на руло като палачинки. Типичен за този район, а предлаган и навсякъде в Турция е искендерът - месо от дюнер върху вкусно хлебче, полято с разтопено масло и кисело мляко като гарнитура - направо ще си оближете пръстите. Видовете кебап пък са толкова разнообразни, че е въпрос на личен избор какво ще решите да опитате.
Ралица ёнчева , 25.08.2012 | 20:13
0 гл.
Ами да ви кажа, най-евтино и удобно ще бъде, ако си купите екскурзия през туроператор. Разстоянието е доста голямо, а цената на горивата в Турция е по-висока от тази на нашите. Освен това, ако решите да пътувате с кола, ще трябва да плащате и такси за преминаване по магистралите. Ако изберете организирана екскурзия, там ще имате включени закуска и вечеря /така е обикновено/ и всичко може да ви излезе някъде към 600-700 лева.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин