iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как от жп-гарата на Стара Загора да стигна до Старозагорски минерални бани или до спирка на автобус, който ходи до там?

07.12.2012 | 18:46, отговорили: 3 , Транспорт, България, от Симеон Кюстелов
0 гл.
Отговори (3)
Деньо Димитров, 14.07.2023 | 11:32
1 гл.
Ето едно малко по-разбираемо разписание на автобусите които ходят до Старозагорски Бани: https://www.facebook.com/groups/sanatorium.noi/posts/5799808726708930
Деньо Димитров, 14.07.2023 | 11:28
1 гл.
За тези, които ще разчитат на обществен транспорт за да стигнат до БХ Загоре. В Баните, до Загоре най-близо са спирки „Армира” и „Старата автогара”. Ако в Стара Загора слизате на ЖП гарата с багаж, можете да вземете номера 3 или 8 от спирката до ЖП гара до спирка Кл. Охридски. Носете си 1.50лв на монети - апарата в автобуса не връща ресто и няма кондуктор. Местните таксита не обичат такива кратки курсове. На Кл. Охридски ще трябва да се върнете малко назад и да пресечете булеварда, за да вземете автобус за Баните в обратната посока на тази от която сте дошли. Ако пропуснете Кл. Охридски, същото можете да направите и на следващата спирка „Чайка”. В автобуса за Баните вече има кондуктор, цената на билета е 3.00лв. Аз лично когато ходих, направих връзка между градския автобус и този за Баните, на спирките „Верея” и „Бяла мечка” но в момента не виждам да спират там. Или е някакво зимно разписанието сега или нещо са го променили за постоянно. А е възможно заради смяната на градския водопровод да не минават от там сега. ЖП гарата беше в ремонт, но общо взето вървиш след другите и те те водят. Потърсете във Фейсбук има разписание на автобусите за Старозагорски Бани, малко е шантаво това на сайта на градски транспорт и аз тръдно се ориентирах по него.
Денис Панчев , 07.12.2012 | 20:56
0 гл.
Автобусите за баните са на 1 час и се хващат от спирка "Алана". До нея от гарата може лесно да стигнете пеш. Значи обръщате гръб на гарата и тръгвате само напред. Първо се минава през една градинка 100-тина метра, след това пресичате ул. "Славянска", продължавате напред, пресичате ул. "Хр. Ботев", следващата пресечка е ул. "Гурко", точно на нея, леко вдясно от вас се намира спирка на автобусите за баните. През цялото време вървите само направо и не се отклонявате никъде. До пресечката с ул. "гърко" се върви по ул. "Митрополит М. Кусев". Ако сте много натоварени с багаж и ви е трудно може да си вземете такси до спирката, няма да ви излезе скъпо.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин