iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Как се стига до скалния манастир "Св. Димитър Бесарбовски" ако нямаме кола и заслужава ли си?

21.11.2012 | 00:50, отговорили: 3 , Културен туризъм, България, от ВиолеткаТодорова Кузманова
0 гл.
Отговори (3)
Ралица Колева , 21.11.2012 | 13:46
0 гл.
Манастирът е разположен на прекрасно място и пленява от пръв поглед. Изсечен е в бял варовиков масив, което е интересно, защото това са седиментни, лесно разрушими скали и въпреки това има свидетелства, че води началото си още от 2-то българско царство. За да достигнете до него трябва да се изкачите по стръмни стъпала, които навсякъде са обезопасени с парапет. Горе попадаш в един друг различен свят - издълбаните в скалите стаи, величествената гледка... Мястото ме плени, мога само да кажа: Не е за изпускане:)
Васил Панев , 21.11.2012 | 11:47
0 гл.
Това е единствения скален манастир, който действа в днешно време в България. Добре запазен и поддържан и ако имате възможност не пропускайте да го видите! А и в района има още доста неща за разглеждане, включително още скални манастири.
Павлина Станимирова , 21.11.2012 | 08:44
0 гл.
Можете да стигнете с автобус. Движат се на половина час с начална точка автогара Русе-Изток. Слизайки на спирката в село Басарбово тръгвате по един много приятен път, успоредно на реката. За не повече от половин час сте пред входа на манастира. Първото впечатление е добрата поддръжка. А самият скален манастир е много добре запазен. Рядко има тълпи от туристи, но пък не е и пусто. Румънците са редовни посетители на скалния манастир. Свети Димитър Басарбовски е покровител на Букурещ, там са пренесени мощите му, ако не се лъжа по време на руско-турската освободителна война, и там се съхраняват. Много красива гледка се разкрива, когато се качите по каменните стъпала.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин