iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Каква е валутата на Доминиканската република, къде да си обменим пари и може ли да се използват там кредитни карти?

03.10.2012 | 12:14, отговорили: 3 , Друго, Испания, от Юлияна Димитрова
0 гл.
Отговори (3)
Радослав Киров , 04.10.2012 | 08:36
0 гл.
По принцип кредитни карти - Visa, Master Card, American Express, може да ползвате с голяма част от курортите, ресторантите и магазините. Но трябва да имате предвид, че някъде може да ви таксуват допълнително за такава услуга - мисля, че беше някъде около с 16%.
Елена Михайлова , 04.10.2012 | 01:04
0 гл.
Валута може да си обмените в банките и обмените бюра, но трябва да знаете, че в по-големите градове банките работят от понеделник до петък от 8,30 ч. до 16.00 ч. Разбира се голяма част от комплексите и хотелите също предлагат обмяна на валута, но там обменните курсове са много по-неизгодни. Валутите, които може да обменяте в песо са щатски долари, канадски долари, евро и английски паунди.
Роберт Андонов , 03.10.2012 | 18:32
0 гл.
Официалната валута в страната е домениканското песо. От чуждестранната валута, най-широко разпространен е щатският долар. На доста места хотелите и ресторантите обявяват цените си в долари и песо, но всъщност предпочитат да им бъде платено в долари. На някои места добре се приема и еврото. И макар че доста туристически услуги може да заплатите в долари, имайте предвид, че песото ще ви е нужно, особено ако се намирате в големите туристически райони. Нали не очаквате някой от търговците да ви върне ресто в долари или друга валута :)
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин