iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Какво интересно можем да видим по време на почивката ни в Кушадасъ и околностите?

08.07.2012 | 19:24, отговорили: 3 , Лято и море, Турция, от Петромимир Цветков
0 гл.
Отговори (3)
Григор Гулев , 09.07.2012 | 01:33
0 гл.
В близост до Памуккале може да видите развалините на античния град Хиераполис. Там има добре запазени древни постройки. Една от тях са Термите - Голямата баня, в която днес се помещава археологическият музей.
Неда Димитрова , 09.07.2012 | 01:21
0 гл.
От Кушадасъ може да отидете до Ефес, както и до Памуккале. Това е долината на памука, но тук се намира и едноименната природна забележителност. Всичко наоколо е ослепително бяло като памук, оттам и името.Водни потоци, богати на минерални соли, падат от голяма височина и образуват причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади с горещи извори, съдържащи калциев окис. Туристите, обаче, са чупели и разрушавали образуванията и са нанесли непоправими щети на това интересно място.Тъй като Памуккале е включено към обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, през 1998 година на Турция е даден ултиматум, че ако не се вземат спешни мерки за опазване на тази забележителност, това уникално природно чудо ще бъде премахнато от списъка.
Деян Стоянов , 08.07.2012 | 21:46
0 гл.
В самия курорт може да посетите двата аквапарка, които се намират близо до хотел Surmeli. Единият е в хотелския комплекс Аква Фентъзи и е частен. Смята се, че той е най-големият в света, а цената за един ден престой там е 25 евро. Другият аквапарк е обществен и престоят там е 25 турски лири. Там се намира и делфинариумът.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин