iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Какво мога да видя в София освен молове? Сериозно - ще идвам за 2 дни и искам да поразгледам. За София никой нищо не пише като туристическа дестинация.

15.07.2012 | 19:08, отговорили: 3 , Друго, България, от Димитринка Маркова
0 гл.
Отговори (3)
Иванка Караславова, 17.07.2012 | 10:57
0 гл.
П.С. Има един такъв офис в подлеза на Софийския университет
Иванка Караславова, 17.07.2012 | 10:46
0 гл.
Йорданка ти е направила супер описание, обаче най-добре мини през някой от туристическите инфо офиси, където ще ти дадат безплатна карта и ще се ориентираш много по-лесно кое къде се намира. Освен това може да питаш за забележителности, които на теб са ти интересни, и ще ти дадат съвет.
Йорданка Русева , 09.05.2012 | 18:30
0 гл.
Нямаш представа колко си прав. София се приема като град за работа и толкова, а Варна и Бургас за почивка. Но София също има своите красоти.Започни с Ректората (Софийския университет), зад него се намира Националната библиотека, срещу нея е художествената академия, зад нея Храм паметникът Александър Невски. До него пък е Парламентът. По диагонал (в ляво) от Александър Невски е паметникът на незнайния войн, а зад него е църквата "Света София". В градинката пред църквата е паметникът на Иван Вазов. Всяка една от тези забележителности е на около 2 мин. една от друга.Оттам тръгни надолу по Раковски и ще стигнеш до кръстовището с Цар Освободител, където се намира Военния клуб (голяма жълта стара сграда). Точно на това кръстовище е убит Стефан Стамболов - там, в градинката е и неговият паметник, който символично е разсечен, точно както самия Стамболов. Ако продължиш надолу по Раковски, ще стигнеш до площад Славейков, а отсечката дотам е мястото, където се намират по-голямата част от театрите. Стига ти толкова за един ден :) Почини си, хапни някъде една софийска баница и да знаеш, че много има още какво да се види в столицата, а и около нея :)
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин