iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Коя част на Германия наричат Саксонска Швейцария? Ще пътуваме за Дрезден, какво можем да видим наблизо?

30.08.2012 | 15:20, отговорили: 4 , Планина и ски, Германия, от Григор Пенев
0 гл.
Отговори (4)
Анатоли Петров , 31.08.2012 | 08:31
0 гл.
Един от най-старинните градове в Германия, който се намира в този район, е Майсен. Той не е бил засегнат от бомбардировките през Втората световна война и така е запазил и до днес готическия си и ренесансов облик. Замъкът Албрехтсбург се смята за първия построен в Германия, а Фрауенкирхе е най-известната църква в Майсен. Не може да не сте чували за майсенския фин порцелан - неговата формула била открита в далечната 1708 година и това е годината, която влиза в историята като рождена за европейския порцелан. Дотогава монополът е бил държан от китайците.
Антония Говедарова , 31.08.2012 | 05:24
0 гл.
Една от най-атрактивните туристически забележителности в Саксонска Швейцария е Лихтенщайнският водопад. Фелзебюне пък е естествен театър сред скалите. Там цяло лято се изнасят представления. Ако продължител по Елба, ще може да видите хълма Лилиенщайн - на върха му има останки от разрушен замък. Интересна е и крепостта Кьонигщайн, която в древността е била непристъпна. Била е използвана и за затвор.
Евгения Димитрова , 31.08.2012 | 05:15
0 гл.
Втората по размери врата на Пясъчните скали е Куштал. На туристите се предлага да се изкачат до специална площадка, но пътят никак не е лек. В туристическите брошури той е наречен ‘стълба в небето’.
Мирослава Нитова , 30.08.2012 | 23:32
0 гл.
Областта Саксонска Швейцария се намира в Саксония, недалеч от Дрезден, където река Елба пресича високите части на Пясъчниковите планини, образувайки дълбоки каньони. Там има доста туристически маршрути. Един от тях започва от скалите Бастай, които са атракция повече от два века. Те са отвесни и имат причудливи форми. Ако се изкачите на 200 м височина, ще се почувствате така, все едно може да полетите. Но, за да не го направите случайно, има изградени специални перила. Естествено тук непрекъснато идват опитни катерачи от цяла Европа. В района има 1000 откоса за катерене. В началото на 19-ти век тук е бил изграден дървен мост, който е свързвал няколко скали. Днес той е заменен със сегашния каменен Бастийски мост.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин