iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Мечтата на живота ми е да отида в Перу, да видя Мачу Пикчу, Наска. Кажете нещо повече за екскурзиите до там - подходящо ли е за малки деца(на 8 и 10)?Трябват ли ваксини и въобще дайте съвети.

13.07.2012 | 17:06, отговорили: 2 , Екстремно, Перу, от Адриана Кръстева
1 гл.
Отговори (2)
Петю Пенев , 09.05.2012 | 17:11
0 гл.
В никакъв случай с деца. Ще вземе да пийне или хапне нещо, което му даде някой на пазара и после ще го лекуваш от болести, на които и имената не знаеш. Трудно е да се поддържа добра хигиена там за възрастен, а какво остава да следиш и две деца какво ядат, кога, как и дали са измити правилно.
Ванина Бричева , 09.05.2012 | 17:11
0 гл.
За децата - в никакъв случай. Много са малки. На Мачу Пикчу има яко катерене и ходене и въобще не е за малки деца. Цените варират в зависимост от агенцията, в зависимост от хотелите и т.н. от 3200 до около 6000 лева. Но гледайте внимателно какво включва екскурзията ви, защото, както виждате, разликата е в цените е голяма. Не се изискват задължителни ваксинации, но ако все пак искате да се ваксинирате за жълта треска, ще трябва да го направите доста по-отрано, за да не се чувствате зле по време на пътуването. Според мен, обаче, задължително трябва да направите една предварителна профилактика срещу малария, като вземате две седмици преди пътуването Резохин. Именно поради тази причина мястото не е подходящо за малки деца. Иначе в Перу е доста голяма мизерия, но пък величествените гледки спират дъха. Все пак трябва да се въоръжите с търпение, кураж (хлебарките там са по 5 см :( ), плажни масла, репеленти против комари... Дрехите - с дълги ръкави и дълги крачоли, обувки - затворени, особено по езерото Титикака. Въобще, много неща могат да се кажат, но поискайте да ви посъветват от агенцията, която ще си изберете.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин