iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Може ли да се наеме кола при посещение в ОАЕ? Как се постъпва при евентуално ПТП?

18.07.2012 | 21:19, отговорили: 3 , Друго, Обединени арабски емирства, от Магдалена Драгомиров
0 гл.
Отговори (3)
Reni Petrova, 15.01.2013 | 12:47
0 гл.
В общи линии горе-казаното е напълно вярно. Имайте пред вид че за да наемете кола също така се изисква кредитна карта и налична сума в нея, която ще бъде блокирана за Ваши евентуални нарушения или за пътни такси. При ПТП е необходимо да се предостави документ за застраховката на автомобила и водачите получават рапорт за ПТП, който после се разглежда от застрахователя. Уточнение: в Абу Даби ПТП се регистрира не от Пътна Полиция, а от оторизирана организация Saaed. Дано не Ви се налага да ползвате тази информация! :)
Борислава Димитрова , 19.07.2012 | 01:08
0 гл.
При транспортен инцидент е необходимо да се спазват правилата на емиратството, в което се намирате. В Абу Даби не следва да местите колата си до пристигане на полицията, дори и тя да пречи на движението. В Дубай можете да преместите колата си, само ако причинява затруднения на движението. В другите емиратства колата може да бъде преместена, ако инцидентът е лек и двете страни в него са се договорили за отговорността по него. Счита се за сериозно нарушение напускането на произшествието преди идването на полицията. Даже незначителни прояви на раздразнение по време на шофиране, като груби жестове, могат да доведат до значителни наказания.
Павлина Михайлова , 18.07.2012 | 22:56
0 гл.
В Абу Даби и Дубай за целта ви е необходима международна шофьорска книжка. За останалите емиратства, обаче, е задължително да имате местна шофьорска книжка.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин