iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Може ли да се стигне с градски транспорт до връх Пико дел Тейде на Тенерифе или поне до лифта, какви са цените на лифта?

08.11.2012 | 18:45, отговорили: 2 , Планина и ски, Испания, от Емил Димитров
0 гл.
Отговори (2)
Спиро Илиев , 09.11.2012 | 05:50
0 гл.
Ако си с разрешително по туристическата пътека може да се качиш до самия връх, даже в кратера да влезеш. Също имай предвид, че е доста студено, облечи се дебело и слънцазащитен крем за лицето си вземи.
Диана Колева , 09.11.2012 | 02:45
0 гл.
Може да, има автобуси, които се качват нагоре, за около час и 45. минути се стига, но пътуват само до лифта до началото на националния парк, натам вече не може. Лифтът те качва за 3555 метра височина за 8 мин., билетчето струваше 12 евро (ето сайта на лифта, има и друга полезнаинформация https://www.telefericoteide.com/en). От там ако искаш да се качиш по-нагоре на върха има няколко маршрута и не е трудно, но за да се ходи по тях, предварително трябва да се вземе разрешение от управата на парка, безплатно е, става през уеб страница или на място с паспорта. Ако не се лъжа лимита за разрешителни е 50 на ден, за да не тъпчат прекалено много хора и без това оскъдната растителност.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин