iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Отиваме на почивка в Бодрум. Освен да се радваме на плажа и морето, какво друго можем да правим там?

28.09.2012 | 22:04, отговорили: 4 , Лято и море, Турция, от Юлияна Георгиева
0 гл.
Отговори (4)
Даниела Димитрова , 29.09.2012 | 16:49
0 гл.
В старата част на града ще видите ниски къщи, боядисани с бяло и синьо. Разходете се по тесните улички и разгледайте безбройните магазинчета за антики и сувенири. В хотела със сигурност ще ви предложат екскурзии - дори и да сте на all inclusive, запишете се /ние поне отидохме на всички възможни/. Може да отидете до Ефес, Памуккале, както и до гръцкия остров Кос.
Радка Георгиева , 29.09.2012 | 13:07
0 гл.
Най-голямата забележителност на Бодрум, която задължително трябва да се види, е замъкът. Там се помещава богатата сбирка на Музея на подводната археология. Там е показан и макет на най-стария кораб в света, който е потънал близо до бреговете на Бодрум и е изваден от французи през 1982 година.
Магдалена Чорбаджиева , 29.09.2012 | 08:12
0 гл.
Може да се разходите в един своеобразен град на пристанището и да погледате гората от мачти, както и да надникнете в хола на собствениците. Може да наемете лодка с екипаж, за да си направите истински воаяж между островите. Можете да се разходите и да си напазарувате от покрития пазар на Бодрум, който в някои дни е за зеленчуци и други храни, а в други - за дрехи, обувки и пр. Може да си купите специално създадения одеколон с аромат на мандарини, наречен ‘Зефир’, който се продава само в този град.
Юлияна Матэва , 29.09.2012 | 04:38
0 гл.
Бодрум е един от най-известните комшийски курорти, където от май до ноември туристите могат да се радват на топло и чисто море, басейни, луксозни хотели, храна в изобилие и пиене на корем /разбира се, ако сте си платили почивка all inclusive/. Цените са според всеки джоб. Сега, в края на сезона, в курорта е пълно със западноевропейски пенсионери и млади руснаци с малки деца. Разбира се, има и много българи. Скоро, през втората половина на октомври, от 22 години там се състои яхтен фестивал. Не знам вие кога ще пътувате, но по време на фестивала може да се види изложба на дървени яхти и преглед на модата в лодките. Има и международна регата за Купата на Бодрум.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин