iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

По какъв начин може да се стигне до Банкя? Има ли куротна база и какви са условията?
Какви процедури могат да се правят там?

03.09.2012 | 16:30, отговорили: 4 , Друго, България, от Йордан Йорданов
0 гл.
Отговори (4)
Юлия Кирева , 04.09.2012 | 07:01
0 гл.
Интересно е да се знае, че по време на археологически разкопки преди много години, в района на Банкя са открити останки от църкви, керамика и монети, датиращи още от времето на Римската империя. Интерес представляват църквата “Св. Кирик и Юлита” и манастирът “Св. Петка” в областта Клисура. В околностите на Банкя има множество туристически пътеки, а на около 20 км от града пък се намира Дивотинският манастир, който също може да посетите.
Виолин Стоянов , 04.09.2012 | 06:13
0 гл.
В Банкя има две балнео-физиолечебници и летен плаж с хидротермални басейни, разположени в обширен живописен парк. В курортната поликлиника има специализирани диагностични кабинети, пътеки за теренно лечение, спортно-профилактични терени. Разкрити са пансионати, има и добре уредени частни квартири. В курорта има и разнообразни възможности за приятно и полезно прекарване на свободното време.
Денис Манчев , 04.09.2012 | 02:34
0 гл.
В курорта може да разчитате на различни видове процедури, в зависимост от това, от какво имате нужда: външно балнеолечение във вани и басейн, подводна гимнастика и плуване, хидроминерални вани и инхалации , въглекисели, кислородни и азотни вани, различни видове иригации, подводен душов масаж, лечебни душове; слънце-въздушни бани, различни форми на кинезитерапия, електросветолечение, лечебен масаж, парафинолечение, акупунктура и рефлектотерапия, музикотерапия и автогенен тренинг, диетично хранене, медикаментозно лечение и др.
Ана Кирева , 03.09.2012 | 23:56
0 гл.
Банкя се намира само на 17 километра от София и през годините е станал един от най-известните и посещавани балнеокурорти у нас. Градът е свързан със столицата с железопътен и автобусен транспорт. Курортът е много красиво място - разположен е върху озеленените хълмисти склонове на Люлин планина, а на юг и запад е ограден от живописни паркове и градини.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин