iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Предстои ми голяма екскурзия, която включва няколко часа престой в Любкембург.Какво може да се види за толкова време там и не би трябвало да се пропусне?

12.09.2012 | 22:44, отговорили: 2 , Културен туризъм, Люксембург, от Калинка Говедарова
0 гл.
Отговори (2)
Деян Драгомиров , 13.09.2012 | 10:11
0 гл.
Една от основните туристически атракции и един от символите на града, е мостът Адолф, който свързва двете части на града. Мостът е с многобройни арки и с 4 пътни и 2 пешеходни платна. В Люксембург има и много музеи, но не знам доколко ще ви стигне времето, за да разгледате поне някой от тях. Близо до Музея на модерното изкуство до укреплението Форт, се намира най-старата църква в града ‘Св. Улрих’.
Даниела Величкова , 13.09.2012 | 05:18
0 гл.
Макар, че е толкова малка държава, цялата територия на Люксембург е осеяна със забележителности, особено едноименната столица. Щом ще имате само няколко часа, разходката ви ще е само там. В този град, разположен върху няколко хълма, е пълно с различни по стил и архитектура мостове, катедрали, обществени и жилищни сгради, дворци и паркове. Наред с модерните търговски центрове, административни сгради и огромни банки, се издигат древните руини на Стария град. Укрепленията обхващат много голяма площ и достигат до църквата ‘Свети Николай’- днес катедралата Нотр Дам. Особено внимание заслужават двата големи пешеходни площади - Площадът на Армията и Площад Гийом, където днес се намира кметството.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин