iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Предстои ми голяма екскурзия, която включва няколко часа престой в Любкембург.Какво може да се види за толкова време там и не би трябвало да се пропусне?

12.09.2012 | 22:44, отговорили: 2 , Културен туризъм, Люксембург, от Калинка Говедарова
0 гл.
Отговори (2)
Деян Драгомиров , 13.09.2012 | 10:11
0 гл.
Една от основните туристически атракции и един от символите на града, е мостът Адолф, който свързва двете части на града. Мостът е с многобройни арки и с 4 пътни и 2 пешеходни платна. В Люксембург има и много музеи, но не знам доколко ще ви стигне времето, за да разгледате поне някой от тях. Близо до Музея на модерното изкуство до укреплението Форт, се намира най-старата църква в града ‘Св. Улрих’.
Даниела Величкова , 13.09.2012 | 05:18
0 гл.
Макар, че е толкова малка държава, цялата територия на Люксембург е осеяна със забележителности, особено едноименната столица. Щом ще имате само няколко часа, разходката ви ще е само там. В този град, разположен върху няколко хълма, е пълно с различни по стил и архитектура мостове, катедрали, обществени и жилищни сгради, дворци и паркове. Наред с модерните търговски центрове, административни сгради и огромни банки, се издигат древните руини на Стария град. Укрепленията обхващат много голяма площ и достигат до църквата ‘Свети Николай’- днес катедралата Нотр Дам. Особено внимание заслужават двата големи пешеходни площади - Площадът на Армията и Площад Гийом, където днес се намира кметството.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин