iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Предстои ми командировка в Москва. Може ли да ми кажете какво задължително трябва да се види за  сравнително малкото време, през което ще бъда там?

25.09.2012 | 11:18, отговорили: 4 , Културен туризъм, Русия, от Петко Борисов
0 гл.
Отговори (4)
Милен Борисов , 26.09.2012 | 04:16
0 гл.
Задължително опитайте и руската кухня. Вярно е, че в нея няма наложен определен продукт - консумира се много риба, свинско, агнешко, дивеч, домашни птици, а на празничните трапези преобладават черен и червен хайвер. Но няма друга национална кухня, която да има такова разнообразие на супи - топли: борш, щи, солянка, разсолник, както и студени - окрошка, цвеколник и др. Опитайте и пелмените, наистина са много вкусни. Вярно, че от алкохолните напитки най-разпространена е водката, но опитайте разхладителния кефир, медовината, кваса, разсола и морса. Със сигурност има много неща, които могат да се видят в Москва и ви гарантирам, че няма да скучаете там.
Стефан Шишманов , 26.09.2012 | 01:52
0 гл.
Не знам с колко време ще разполагате в Москва, но все пак се постарайте да намерите възможност да посетите Третяковската галерия, Руската държавна библиотека, Музеят на изобразителното изкуство ‘Пушкин’, както и Новодевическия манастир, който ще ви удиви с уникалната си архитектура. Преминете поне веднъж по ‘Тверска’ - дори и да нямате намерение да пазарувате - това е една от най-внушителните търговски улици в света.
Оля Колева , 25.09.2012 | 23:51
0 гл.
След като се намирате на това място, посетете храмовете Архангелски, Успенски и Благовещенски събор, Патриаршеския дворец и събор Дванадесетте престола, както и музеите, които са разположени на територията на тази най-древна част на Москва.
Денис Киров , 25.09.2012 | 16:55
0 гл.
Първо, трябва да знаете, че Москва е сред петте най-скъпи градове в света и е номер едно по броя на живеещите там милиардери. От друга страна, в руската столица ще се докоснете до минало и настояще, което няма аналог в света. По традиция туристите първо избират Кремъл. Намира се край река Москва, в съседство с Александровската градина и Червения площад. Кремъл има формата на триъгълник, има общо 20 кули, като най-известната от тях е Спаската.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин