iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Предстои ми пътуване до Берн. Интересен град ли е - има ли интересни забележителности, които не трябва да се пропуснат?

07.08.2012 | 17:20, отговорили: 5 , Културен туризъм, Швейцария, от Михаил Пантов
0 гл.
Отговори (5)
Михаела Лазарова , 08.08.2012 | 13:24
0 гл.
Е, да предложа и аз нещо. Музеят на изящните изкуства се намира в северната част пред Ботаническата градина. Там можете да разгледате богати художествени колекции от платна от 14-ти до 20 век на швейцарски художници, на френски импресионисти и експресионисти.... Всъщност за Берн може да се пише много, но най-добре е сами да се убедите колко прекрасен град е той.
Петър Илиев , 08.08.2012 | 08:50
0 гл.
‘Бундесплац’е най-обширният площад в старата градска част. Всеки вторник и събота този площад се превръща в голям пазар на открито за плодове и зеленчуци. От другата страна на река Аар пък може да видите няколко интересни музеи. Алпийският швейцарски музей показва хронологически заселването и изследването на Алпите, еволюцията на планинските екипировки, инвентара за спасяване на пострадали от бури и лавини. Пощенския музей пък проследява развитието на швейцарските пощенски служби. В Бернския исторически музей са изложени най-разнообразни колекции - исторически, археологически и ентографски.
Стефан Терзийски , 08.08.2012 | 04:08
0 гл.
Кметството на Берн се намира в прекрасна сграда, която е издигната през 15-ти век. Това е една от градските забележителности. Задължително трябва да видите и готическата катедрала ‘Сен Винсент’. По 270 стъпала може да се изкачите до площадката на кулата на катедралата. Оттам се разкрива фантастична гледка към града, мостовете над река Аар и бернските Алпи.
Ангел Иванов , 07.08.2012 | 20:04
1 гл.
Задължително посетете бароковата църква ‘Светия дух’. Тя се намира в началото на ‘Спиталгасе’. Там се намира фонтанът ‘Гайдаря’, както и Кулата на затворниците. На ‘Маркгасе’ пък се намира фонтанът на Анна Зайлер, която дарява града с първата му болница. Часовниковата кула се намира на мястото, където преди е била западната градска порта. Тя е построена преди 5 столетия, а 4 минути преди всеки кръгъл час там се появяват вълшебни фигурки, които започват интересна игра. Часовниковият механизъм показва не само времето, но и деня, седмицата, месеца , знака на зодиака и фазата на Луната.
Анатоли Терзийски , 07.08.2012 | 18:14
0 гл.
Берн не е най-големият швейцарски град, но пък е столица на Швейцария. Разположен е между река Реюс и Женевското езеро. Берн е известен с множеството си фонтани - те са повече от 100. Заради тях трамвайният транспорт в Берн е най-бавният в Европа, защото трамваите са принудени да ги заобикалят. Един от най-известните и интересни е фонтанът на Площада на кметството, който се нарича Великана от приказките, който яде непослушни деца. Най-важните централни улици на града са пешеходни.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин