iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Предстои ми пътуване в ЮАР - Кейптаун. Бихте ли ми дали някакви съвети - за първи път отивам там. Какво може да се види?

25.09.2012 | 11:12, отговорили: 5 , Културен туризъм, Южна Африка, от Антония Говедарова
1 гл.
Отговори (5)
Ненко Стоянов , 26.09.2012 | 15:12
0 гл.
Още нещо, което задължително трябва да посетите е Националният парк Кейп Пойнт. Там ще видите залива на тюлените, африкански пингвини и крадливи маймуни - пазете храната си от тях, а и всичко, което носите - за миг може да се простите с портфейли и документи...Естествено, трябва да отидете и до нос Добра надежда, където се срещат Индийският и Атлантическият океан. Погрешно се смята, че този нос е най-южната точка на Африка, която всъщност е Иглен нос. Посетете и Ботаническата градина на Кепйтаун, където има 7000 вида, там може да си направите дори пикник.
Димитър Средков , 26.09.2012 | 09:17
0 гл.
След като отивате в този прекрасен град, задължително трябва да отидете на Тейбъл маунтин - името показва, че това е т. нар. Плоска планина. До там се отива с лифт - любопитно е да видите как мъглата пада изведнъж и ви обвива. Още при влизането в града, първото, което грабва погледа е очертанието на планината. Тя е символ на града и дори е изобразена на знамето му.
Диана Йорданова , 26.09.2012 | 00:59
0 гл.
Задължително си направете, преди да тръгнете, медицинска застраховка с добро покритие. В ЮАР здравеопазването е на високо ниво, но тъй като се заплаща, медицинската застраховка е задължителна. Валутата в ЮАР е ранд, като 1 евро се равнява на 10 ранда.
Надежда Димитрова , 25.09.2012 | 21:38
0 гл.
ЮАР е многонационална държава и там се говорят много езици. Основните, обаче, са кхоса, английски и африканс. Трябва да знаете, също така, че посоката на движение при шофиране е както в Англия, обратно на нашето.
Радослав Варсано , 25.09.2012 | 17:46
0 гл.
Много красива, много екзотична и необикновена страна е Южна Африка. На Кейптаун казват Града-майка, макар че най-големият град е Йоханесбург, а столицата пък е Претория. Кейптаун е един от най-красивите градове в света. Важно е да се знае, че ние сме в един часови пояс и няма часова разлика между България и ЮАР - затова адаптацията е много лесна. Важно е да се знае, също така, че по принцип престъпността в тази страна е доста висока, но все пак в Кейптаун е по-спокойно. Но имайте предвид, че е препоръчително да се движите групово и да избягвате носенето на големи суми пари, скъпи камери и бижута по улиците. Най-добре е парите и скъпите вещи да се оставят на съхранение в сейфовете на хотелите, вечер да се избягва движението пеша, а при нападение да не се оказва съпротива.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин