iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

С приятели се каним да направим малка обиколка на България с колела. Дайте, моля, някакви съвети, какво да носим, как да пътуваме, колко км е нормално да се изминават на ден?

25.09.2012 | 11:02, отговорили: 4 , Екстремно, България, от Калинка Говедарова
0 гл.
Отговори (4)
Милена Русева , 26.09.2012 | 05:23
0 гл.
Задължително носете в багажа си вътрешна гума, ключове за ремонт и помпа, дъждобран и топли дрехи - нищо не се знае, времето може да ви скрои някой кофти номер всеки момент. Ако работата ви е свързана с много седене на едно място, това е начинът да се раздвижите, но все пак трябва всичко добре да се обмисли.
Симеон Димитров , 25.09.2012 | 21:03
0 гл.
Много се пазете от автомобилите, които фучат по пътищата. Трябва да знаете, че никой няма се съобразява с присъствието ви на пътя. Затова, най-добре е да си сложите светлоотразителна жилетка и да карате плътно вдясно по банкета. От лявата страна на кормилото си сложете огледало за обратно виждане, а ако карате по тесен път или има много натоварено движение и ситуацията на пътя е сложна, а най-добре е да спрете, докато положението се успокои.
Ангел Гулев , 25.09.2012 | 19:00
0 гл.
Щом задавате тези въпроси, си вадя заключението, че не сте много тренирани велосипедисти, затова не ви препоръчвам дълги преходи. За никъде не бързате, затова 40, 50 до максимум 70 км преход на ден е предостатъчен.
Петю Стоянов , 25.09.2012 | 12:58
0 гл.
Едно от нещата, които трябва да знаете е, че не сте състезатели и не е нужно да бързате, карайте спокойно. Нали все пак искате да видите нещо и от околната природа? Задължително носете със себе си вода и някаква калорична храна - блокче черен шоколад върши чудесна работа. Пазете задните си части и ръцете. Карайте със специални ръкавици със силиконови възглавнички, защото скоро ръцете ви ще започнат да изтръпват. Задните части - също. Обуйте си колоездачен клин, който е импрегниран с дунапрен отдолу. Е, и това няма да ви спаси от изтръпването със сигурност, но все пак е малко по-удобно. Почивайте си често - на 10 км по 5 минути.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин