iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Със семейството смятаме да обиколим италианските езера този септември. Дайте някакви идеи кои от тях и къде е най-интересно,ако някой е ходил там?

21.08.2012 | 18:48, отговорили: 4 , Семеен туризъм, Италия, от Валери Михов
0 гл.
Отговори (4)
Михаил Йорданов , 22.08.2012 | 16:05
0 гл.
Неписано правило е при първото си посещение на Лаго ди Маджоре туристите да отидат в Ботаническата градина на остров Изола Мадре. Там могат да се видят колекции от редки растения и екзотични птици. Задължително трябва да посетите и парк Алпиния, който се намира близо до град Стреза. Уникалният парк на вила Таранто в Паланца, на противоположния бряг на езерото, ще ви даде възможност да се запознаете с цялата ботаническа енциклопедия. Град Стреза е бил любимо място на Тургенев и Хемингуей. Оттам се открива прекрасна гледка към Боромеовите острови Изола Мадре и Изола Белла. Брегът на езерото е осеян с прекрасни плажове.
Диана Иванова , 22.08.2012 | 09:13
0 гл.
Поради движението на ледниците, Лаго ди Комо е получило странната форма на буквата У. Селището Магрельо се намира на 800 м височина. Перлата на езерото - Беладжио, ще ви впечатли с тесните си калдаръмени улички, интересните си вили и къщи и изумителните гледки. Естествено, най-интересни там са вилите. Във вила Сербелони столетия наред са пребивавали много знаменитости и кралски особи. Днес тя принадлежи на фондация Рокфелер, но градините й са открити за посетители. Тук вдъхновение са черпили много писатели като Стендал, Марк Твен и Достоевски. Прекрасната Вила д’Есте е била любима за почивка на Мадона, Джордж Клуни и Силвестър Сталоун - те вече имат собствени домове край прекрасното езеро. Добре е да си направите и езерен круиз.
Светослав Михов , 22.08.2012 | 04:27
0 гл.
Ако решите да посетите Лаго ди Гарда и да си представите как са си почивали римските патриции, задължително посетете огромната вила на римския поет Гай Валерий Катул. Езерото се смята за едно от най-популярните места за семейна почивка. Там не само децата, но и родителите остават възхитени от италианския Дисниленд - Гардаленд. На север пък се намират знаменитите лимонови градини, дори едно от градчетата се нарича Лимоне. Местните занаятчии правят от лимоните сок и ликьор, но най-известно е лимончелото - напитка, която след кампарито е най-популярна в Италия. Задължително го опитайте и си купете бутилка от него.
Спиро Борисов , 21.08.2012 | 22:10
0 гл.
Трите най-големи езера са Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо и Лаго ди Маджоре. Те са с ледников произход. Най-голямото от тях е Лаго ди Гарда и е сред най-големите в Европа.Най-големият остров на езерото е Изола ди Гарда. Лаго ди Комо пък е най-дълбокото в Европа - 200 до 400 м под морското равнище. То е и третото по големина в Италия. Прочуто е с вилите си, като най-известната от тях е вила Карлота. Най-живописното, с невероятни крайбрежни хълмове с насаждения с азалия, палми и кипариси, е Лаго ди Маджоре.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин