iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще пътувам до Токио. Ако някой е ходил, може ли да ми даде някакви съвети? Освен, че е град на бъдещето, какво може да се види там?

23.08.2012 | 18:53, отговорили: 6 , Друго, Япония, от Тонка Нитова
0 гл.
Отговори (6)
Неда Костова , 24.08.2012 | 18:04
0 гл.
Кварталът на електрониката е Акихабара. Там има огромни 10-етажни магазини, които предлагат техника - лаптопи, фотоапарати, телевизори и какво ли още не. Посетете и кварталът на бъдещето Одайба. Той се намира в Токийския залив и е най-новият район в японската столица, изграден изцяло във футуристичен стил. Там се намира сградата на телевизия Фуджи, която прилича на космическа станция и копие на американската Статуя на свободата, а гледката от Одайба към Токио е фантастична.
Валери Йорданов , 24.08.2012 | 11:39
0 гл.
Трябва да видите и Токийската кула, която наподобява Айфеловата /но е с 13 метра по-висока/ и то най-добре вечер, защото тя е осветена по неповторим начин. Не знам с какви финансови възможности разполагате, но най-голямата търговска улица на Токио, Гинза, е за хора с дебели портфейли. Доста бутици на световноизвестни марки в Европа изглеждат като малки дюкянчета в сравнение с тези в Токио.
Нели Величкова , 24.08.2012 | 03:47
0 гл.
Задължително посетете шинтоисткия храм Мейджи, който се намира в огромен парк. Още на входа ще видите сергии - там се продават амулети за здраве, късмет и успех. На дървени дъсчици може да напишете желание и да го закачите на специалното отредено за това място. Друг известен храм е будисткият Сенсоджи - той се намира в района Асакуса. Там ще може да си купите традиционни японски стоки и сувенири, защото това е най-големият пазар за такива стоки.
Калинка Недкова , 24.08.2012 | 02:39
0 гл.
Императорският дворец, който всъщност не е оригинал /оригиналният стар дворец е бил е сринат от земетресение/, е затворен през цялата година. Вратите му се отварят само 2 пъти в годината - на 23 декември - рождения ден на императора, и на 2 януари - нова година. Но пък спокойно може да се разхождате в Източната градина.
Бисер Шуманов , 24.08.2012 | 00:40
0 гл.
Такситата са много, всички работят на една тарифа и не взимат бакшиши. Но пък и сметките са доста солени. Много странно е, че 90 процента от таксиджиите не говорят английски. Затова комуникацията с тях е много трудна. Ако не носите карта или точен адрес на мястото, където искате да отидете - ще имате проблем. Трябва да знаете, че шофьорите не обичат да се сяда до тях на предната седалка. Но пък докато пътувате, може да си пуснете телевизора, който е закрепен на седалката на шофьора.
Димитринка Стоева , 23.08.2012 | 22:21
0 гл.
Това, за което всички сме чували за японската столица, са чистотата, редът, възпитаните хора и ултрамодерните сгради. И, макар че там живеят над 12 милиона души, няма задръствания. Това е, защото японците предпочитат метрото, което има доста линии до всяка точка на столицата, а за по-кратките разстояния те използват велосипеди. Трябва да знаете, че движението е обратно на нашето, а спирките на автобусите са обърнати към тротоара, а не към улицата.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин