iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще пътувам за Лисабон. Кажете, моля, какви забележителности трябва задължително да се видят там. Като че ли това е най-малко познатата столица на държава от ЕС?

30.07.2012 | 16:30, отговорили: 5 , Културен туризъм, Португалия, от Петко Климентов
0 гл.
Отговори (5)
Евгения Хаджийска , 31.07.2012 | 16:18
0 гл.
В никакъв случай не пропускайте зоологическата градина. Площта й не е голяма, но за сметка на това е изключително богата на различни животински видове и атракции. През деня на три пъти се провежда шоу с делфини и морски лъвове. Зоопаркът има терариум, делфинариум, както и кабинково лифтче, от което градината се вижда от птичи поглед, занимания с деца и др. Завиждам ви, искам отново да посетя този прекрасен град.
Росица Самуилова , 31.07.2012 | 10:26
0 гл.
Според мен задължително трябва да видите и Паметника на откривателите. Той е построен с формата на кораб с платна в памет на португалските мореплаватели от 15-ти и 16-ти век. В него има музей и концертна зала.Интерес представлява и желязната кула-асансьор Sanra Justa, която е построена от ученик на великия Гюстав Айфел. Асансьорът на кулата и специалните трамваи са удобен начин за придвижване.
Антония Колева , 31.07.2012 | 04:12
0 гл.
Като се разхождате из града, посетете площада на търговията, статуята на Хосе I и Триумфалната арка. В квартала Белем пък са съсредоточени много паметници на културата, музеи и дворци, там се намира и манастира Свети Жером.
Олга Костова , 31.07.2012 | 02:48
0 гл.
Не знам дали ще ходите групово в Лисабон, но задължително трябва да посетите малкото градче Синтра, което се намира извън Лисабон - един час и половина с влак.Ако сте с автобус пък, нямате никакъв проблем. Градът е много красив и е заобиколен от гори и замъци. Там ще видите кралския дворец, дворецът Да Пена, който впечатляа със свяа стил и дрекорация, както и Замъкът на маврите - защитен форт, запазена крепост, която в момента е под егидата на ЮНЕСКО. Дотам може да се стигне пеша за около 40 мин по доста стръмен терен или пък с автобус от центъра на Синтра. Слизането пеша през гората е много приятно, но за хора, които обичат да ходят пеша и, които могат да го правят ;( През лятото работното време е до 8 часа вечерта.
Павлина Йорданова , 30.07.2012 | 23:43
0 гл.
Това е един прекрасен град, за който наистина се знае малко, поне у нас. Едно от нещата, които не трябва да пропускате е Паркът на нациите, който се намира на няколко км от центъра на града. Това е модерен красив парк, в който ще видите Португалският, Атлантическият павилион и Павилионът на Познанието. Качете се и на лифта, който води до кулата на Васко да Гама. Оттам паркът се вижда като на длан. В парка задължително трябва да посетите океанариумът - там в аквариума с име Глобалният океан, могат да се видят над 100 различни вида водни обитатели. За тях се грижат модерни лаборатории. Там може да изкарате с часове и да се любувате на редки видове риби, корали и др. Много при8ятна е разходката из средновековния квартал Алфама. Възхитителни са красивите живописни лъкатушещи улички и малките къщи, сгушени една до друга. Тук основни забележителности са Замъкът Свети Георги и Лисабонската катедрала.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин