iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще пътуваме до Кавала,как да отидем до остров Самотраки? Интересно ли е там?

16.08.2012 | 15:54, отговорили: 5 , Лято и море, Гърция, от Юлияна Чорбаджиева
0 гл.
Отговори (5)
Анастасия Колева , 23.08.2012 | 08:52
1 гл.
Според преданията, от Самотраки е богът на мъртвите - Хадес и там е един от входовете на царството му. За селището Терма пък се знае, че минералните му води помагат на бездетните. През август на планината Саос се събират хипита, за да псорещнат пълнолунието. През зимата, обаче, на острова си е направо страшничко. Фериботна връзка няма, а ветровете са толкова силни, че дори хеликоптерите не летят.
Оля Георгиева , 23.08.2012 | 01:56
2 гл.
Самотраки не е за преситени туристи, свикнали с лукса и удобствата на цивилизацията. Той е за волни души, които търсят историята и мистиката на далечни времена. Квартири и хотели има много, а цените тръгват от 15-20 евро на легло. Резервация може да направите по интернет. Бреговата линия е към 60 км, а най-добър е плажът на залива Пахия Амос. Там единствено може да срещнете синя акула. Опасно е, обаче, за гмуркачите заради отровната риба морена - тя убива дори и мъртва. От светилището Арсеной пък са останали само акрополът и мястото, където са се събирали старейшините.
Антония Костова , 17.08.2012 | 12:40
0 гл.
Остров Самотраки е уникален с девствената си природа, с рязко издигащата се планина, с богат растителен и животински свят, с гори, които растат по плажовете на острова и почти достигат водата. Идете, няма да съжалявате!
ВиолеткаТодорова Стоева , 17.08.2012 | 06:21
0 гл.
На острова има много древни останки. Там се намира светилището на Великите богове. В Археологическия музей могат да се видят много находки, които са намерени в светилището, както и копие на Нике от Самотраки - статуя висока 2,75 м, чийто оригинал е в Лувъра. Тази статуя също е намерена на територията на светилището.
Петю Шуманов , 16.08.2012 | 23:35
1 гл.
От Кавала до Самотраки се пътува ферибот. Има и друг ферибот, който пък свързва залива Камариотисас на Самотраки и Александруполис. Островът има връзка и с Лаврио, както и с останалите острови в Егейско море.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин