iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще пътуваме с кола до Истанбул. Трябват ли някакви специални документи, как стои въпроса с винетки и т.н.?

13.10.2012 | 16:15, отговорили: 3 , Друго, Турция, от Емил Средков
0 гл.
Отговори (3)
Mila Stefanova Peikova, 17.10.2012 | 10:39
0 гл.
ti koga patuvash iskash li da si podelim razhodite nie sme az i priatelia mi , che 50 kinta za vlak mi e mnogo :) nie mislime neshto za sledvashtata sedmitza ?
Янко Кожухаров , 14.10.2012 | 01:28
0 гл.
Добре е и да знаеш, че в Турция бензина е доста по-скъп от този в България. Затова е хубаво да заредите точно преди границата. Също така се подготви психически за голямо чакане по задръствания, а и там доста трудно се намира място за паркиране. Платените паркинги по спомен са около 20 лири за 24 часа.
Цвятко Масленишки , 13.10.2012 | 22:41
0 гл.
Трябва “Зелена карта” за колата и пълномощно, ако колата не е на ваше име. Пътя до Истанбул минава през платена магистрала. За да влезете в магистралата ви трябва една карта, която се казва KGS карта. Тя се продава на входа на магистралата в един фургон от страната, от която идвате. Ако няма да ходите в азиатската част оставяте 20 турски (ако няма промяна в цената) лири и искате въпросната карта. Човека ви зарежда картата, на влизане се чекирате, на излизане също, като при излизането от картата се взимат пари според километрите, които сте изминали на магистралата.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин