iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще почиваме на остров Санторини. Има ли нещо интересно за гледане там или е само море, плаж и пълна почивка?

30.07.2012 | 16:41, отговорили: 3 , Лято и море, Гърция, от Деян Шишманов
0 гл.
Отговори (3)
Илиан Спасов , 31.07.2012 | 01:17
0 гл.
На остров Санторини могат да се видят и исторически забележителности като 3500-годишния минойски град Акротири. Той е покрит с вулканична пепел, също като Помпей. Там може да се види минойска керамика и стенописи. Древната Тира пък е основана девет века преди Христа от дорийски колонисти, а запазените руини са от Елинския и Римския период. В града може да се посетите Праисторическия музей,който съдържа артефакти,намерени сред руините на Акротири.В Тира има и археологически музей,там повечето експонати са от Класическия и Римски период.Така че в Санторини освен плаж и море, има и много друго какво да се види.
Бисер Спасов , 30.07.2012 | 20:53
0 гл.
Задължително трябва да си направите разходка по вулканичния кратер от Фира до Ойа, да се изкатерите и да видите древната Тира, да си направите круиз до Калдера и залезът на Ия и дори и да не сте специалисти, гмурнете се в морето - там, близо до вулкана, на дълбочина 14 метра, може да видите останките на кораб.
Моника Кръстева , 30.07.2012 | 18:18
0 гл.
Наистина на острова има фантастични плажове,като плажът Периса,черният кварцов плаж на Камари,Белият и Червеният плаж,както и плажът на Влюбените. Но освен това може да видите и много други интересни неща, като, например, малкото селце Меса Гония и неговите руини, както и новите му вили. Пиргос пък ще ви впечатли с разкошните си стари къщи,останките от венециански замък и няколкото византийски църкви. Фира е столицата на острова - бели каменни улици,магазинчета,таверни,хотели и кафенета. Точно над Фира се намира град Ия - оттам ще се насладите на красотата на залива Амоди.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин