iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Тази година искаме почивката си да изкараме на планина и по-специално в курорта Мальовица. Може ли да се стигне дотам с кола, какви интересни места има наоколо, как стои въпросът с храната?

29.06.2012 | 11:21, отговорили: 2 , Планина и ски, България, от Оля Герговска
0 гл.
Отговори (2)
Йорданка Маринова , 29.06.2012 | 14:00
0 гл.
От комплекс Мальовица може да се направи пешеходен преход (4 ч.) през местността Яворова поляна и по долината на Урдина река до циркуса на Урдините езера.Те са шест на брой и някои от тях имат имена — Сухото, Рибното (не трябва да се бърка с Рибното езеро от Седемте езера), Ботаническото, Паницата...
Спиро Петров , 29.06.2012 | 12:58
0 гл.
Както, предполагам, знаете, курортът е малък и само на 40 км от Боровец. Дотам може да се стигне по хубав път. Фантастична природа! В курорта има много уютни ресторантчета, където можете да си починете и да се насладят на вкусна храна. Мальовица всъщност е известно място за туризъм и алпинизъм. Наблизо се намира най-красивото езеро на Балканския полуостров, т.нар.Страшно езеро. Курортът е изходен пункт за много туристически маршрути - към хижа Иван Вазов – около 7 ч., хижа Рибни езера – някъде към 9–10 ч., както и към Рилския манастир – 6 ч. и др.До върха пък може да се изкачите за 2-3 часа. Ако обичате да ходите пеша,разбира се.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин