iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Тази година ще почивам в Поморие. Но нямам желание цял ден да се излежавам на плажа, а искам да видя интересни места в околността. Какво ще ми препоръчате?

23.06.2012 | 19:04, отговорили: 2 , Селски туризъм, България, от Ванина Генкова
0 гл.
Отговори (2)
Тонка Стайкова , 24.06.2012 | 02:02
0 гл.
Няма да правя реклама нито на Слънчев бряг, нито да Несебър и други подобни курорти. Явно те интересуват други неща. В Поморийска община се намира едно много интересно село - Козичино, със старо име Еркеч. То се намира нависоко на платото на Източна Стара планина. От селото се разкрива прекрасна гледка към морето и поморийския залив. Там потърсете лимонададжийницата на Панура, която е създадена от нейния баща и съществува все още. Там можете да видите как се прави обикновената лимонада, в старите бутилки с порцеланови капачки с гумички и да опитате от нея. Собственичката е направила малка етнографска сбирка с типични за селото носии и вещи за бита. Ако сте група, при предварителна заявка, леля Панура ще ви нагости с домашна баница и домашно приготвено кисело мляко. Наблизо има ферма за щрауси, както и мини-зоопарк.Прекрасно място да прекарате един ден от отпуската.
Диана Георгиева , 23.06.2012 | 22:28
0 гл.
По пътя към Еркеч ще минете покрай село Гильовци. Спрете там и потърсете къщата на леля Станка. Там ще може да видите типичния селски дом и двор, а домакинята ще ви нагости с лимонада и локум на клечка. И тук туристите могат да се потопят в типичната за района селска атмосфера.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин