iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Вярно ли е, че на гръцкия остров Хидра нямало транспорт?

16.08.2012 | 16:23, отговорили: 3 , Екстремно, Гърция, от Григор Илиев
1 гл.
Отговори (3)
Цвятко Иванов , 17.08.2012 | 02:01
0 гл.
Според мен мястото е много подходящо за по-млади хора и за тийнейджъри - тишина, спокойствие и романтика. Малки бели къщички, с боядисани в синьо или друг цвят прозорци и врати. Такива са хотелите, магазините, таверните и баровете.Островът е предпочитана дестинация за много художници и артисти от цял свят.
ВиолеткаТодорова Донева , 16.08.2012 | 22:31
0 гл.
Островът е неповторим, човек има чувството,че там времето е спряло. Ако искате да се придвижите из острова, трябва да го направите с магаре, което доста умело се катери по тесните стръмни улици. Ако пък искате да се разходите по-надалеч, ще се наложи да си вземете лодка-такси или пък лодка автобус. Цената на ‘таксито’ е 20 евро, докато на ‘автобуса’ може да се повозите само за 2,5 евро.
Юлияна Бричева , 16.08.2012 | 20:29
0 гл.
Да, на остров Хидра, един от многобройните гръцки острови, наистина няма транспорт.Островът се намира на час и половина от пристанище Пирея /Атина/ и е един от Сароническите острови. Там няма коли и мотори, няма градски транспорт, няма и летище. Там не може да видите дори един велосипедист. Но независимо от това, през лятото островът се посещава от хиляди туристи, които са привлечени от неговия чар и красота, както и от гостоприемството на местните жители.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин