iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
За последно есенно пътуване предвиждам Дървения град и Каменния град на Костурица. Може ли някой да ми препоръча маршрут със спирки пред вид на това, че пътувам от Варна.
20.10.2017 | 13:25, отговорили: 3 , Сърбия, от Momcheva
4 гл.
Отговори (3)
Веселин Вълчанов, 14.01.2018 | 00:18
3 гл.
Дървеният град (Мечи град) на Костурица е на границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Ако сте решили да пътувате организирано потърсете екскурзия до Сараево и попитайте дали е включено посещение на дървения град. Ако пътувате с кола резервирайте хотел или апартамент, може и къща, цените са доста ниски във Вишеград в Босна и Херцеговина или околностите. Задължително си купете билет за Шагранската железница и ще обиколите целия резерват Мокра гора за около час. Историческата гара на железницата е на няколко километра от Мечи град. Задължително посетете моста на Дрина, а може и да направите пътуване с лодка. Заслужава си. Цените в Босна и Херцеговина са по ниски от тези в Сърбия и България. Лесно се смята защото курсът лев - босненска конвертируема марка е 1 към 1. Отделете поне 1 ден за Сараево. Преминаването на сръбско босненската граница отнема минути. Босна е много красива страна, а каньоните на р Неретва и Дрина са сравними може би само с каньона на р. Колорадо
Tаника Напът, 27.11.2017 | 05:52
2 гл.
Здравейте! Дано и аз не съм закъсняла, но да ви кажа. Не ви трябва да се отклонявате и да спирате в Ниш, той остава встрани от пътя, пък и няма нищо за разглеждане в него за повече от 2 часа: една полуразрушена крепост, паметника на Константин Велики, подземната търговска улица - и това е. Вие трябва да гоните посока Кралево, Чачак, Ужице, Мокра гора. Там е Дръвения град на Кустурица. Не го бъркайте с каменния град , той е в Босна и Херцеговина, във Вишеград. Ако пътувате с кола, стигнете ли Чачак, отскочете да видите и едно колоритно село Гуча, в което всяко лято се провежда фестивал на духовата музика и става огромен купон.
Емилия Стайкова, 09.11.2017 | 09:15
3 гл.
Здравейте. Дано да не е късно, но може да отседнете в Ниш /отделете си време за разглеждане на града/. За там Ви препоръчвам хотел The Regent Club Hotel /намира се в центъра, стаите са просторни и чисти, персонала много любезен, а закуската - отлична/. Ние нощувахме под Дървен град в къщички от приказките - Apartments Milev . Желая Ви прекрасни преживявания.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин