Беларус - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Беларус
Пътешествия за Беларус
Беларус обяви нови правила за влизане в страната, които влизат в сила от 1 февруари 2017 г. Беларуските власти обявиха, че от февруари отпада...
Беларус
Информация за Беларус
Столица: Минск
С какви пари: Беларуска рубла
Часова зона: -1
На какъв език: Официалните езици са беларуски и руски. Полският е широко разпространен в западните части на страната. Английски владеят само младите хора в големите градове, затова е препоръчително да научите няколко основни фрази на беларуски или руски.
Най-добро време: Юли и август са най-топлите и слънчеви месеци, като температурите рядко надвишават 25 градуса. Ако искате обаче да избегнете суматохата на туристическия сезон, посетете Беларус през късната пролет или ранната есен, но бъдете подготвени за променливо и по-хладно време.
Пазаруване: Обикновено магазините са отворени от 9 до 21 часа. За повечето неделя е почивен ден. Беларус е известен с ръчно изработените кукли матрьошки, дървените кутийки за бижута, керамиката и бродерията, които може да закупите от местните галерии и магазинчета за фолклорно изкуство.
Религия: Предимно православни християни
Абонирайте се за нашия бюлетин