Казахстан - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Казахстан
Пътешествия за Казахстан
Гора под вода? Знаем, че звучи необичайно, но такова място наистина съществува! Със сигурност подводната гора в езерото Каинди в Казахстан...
Казахстан
Малко мъдрост от далечен и необятен Казахстан – в 10 простички, изпълнени с мъдрост пословици. 1. Който пътува в чужбина, става критик. Който...
Казахстан
Информация за Казахстан
Столица: Астана
С какви пари: Тенге
Часова зона: 2 часови зони, съответно +3, +4, няма лятно часово време
На какъв език: Официалните езици са казахски и руски. На много места по-младите говорят елементарен английски, но като цяло ще ви е трудно да пътувате из страната, ако не знаете поне малко руски или казахски.
Най-добро време: Лятото в Казахстан е относително горещо, докато зимата е истински студена. Снежната покривка се задържа през целия сезон, а температурите са предимно отрицателни. Най-подходящите месеци да пътувате из страната са от май до септември. Юли, август и септември са най-добри за походи в източните и югоизточните планини.
Пазаруване: Магазините са отворени от понеделник до събота от 9 до 20 часа. Разгледайте местните открити пазари, предлагащи традиционно изкуство. На повечето места цените са по договаряне.
Религия: Предимно мюсюлмани, с известен процент християни
Абонирайте се за нашия бюлетин