Люксембург - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Люксембург
Пътешествия за Люксембург
Стига да подредите стриктно времето си, събота и неделя ще ви стигнат да разгледате най-интересните забележителности в херцогството – една от...
Люксембург
Това е поучителна история с елементи на разсъждение за мъжкото любопитство, женските тайни и непостоянството на русалките. Тръгнете по следите на...
Люксембург (град), Люксембург
Информация за Люксембург
Столица: Люксембург
С какви пари: Евро
Часова зона: -1
На какъв език: Официалните езици са люксембургски, френски и немски. Най-лесно ще се разберете с местните на френски. Английски се говори от обслужващия персонал и в по-големите туристически центрове, но често в магазините няма да могат да ви отговорят на друг език освен немски или френски.
Най-добро време: През пролетта страната е най-красива, времето е приятно и много празнества и фестивали са организират в този период. Есента също е подходящ сезон, когато може да се насладите на дегустации на местни вина и да разгледате провинцията. Юли и август са типичните туристически месеци. През зимата Люксембург е популярна ски дестинация.
Пазаруване: Повечето магазини са отворени от 8-9 до 18 часа от понеделник до събота. Супермаркетите затварят към 20-21 часа. Неделя е почивен ден. Не пропускайте да опитате местните вина.
Религия: Предимно католици
Абонирайте се за нашия бюлетин