12 незаконни имена за бебета - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
12 незаконни имена за бебета
12 незаконни имена за бебета

Или къде да не раждате бебета, ако искате да ги наречете с някое от изброените по-долу имена

В началото на далечната 2011 г. папата обяви война на бебетата с имена на знаменитости, плодове и автомобили, като препоръча на родителите да се придържат към имената от християнския календар.

Но папата не е единственият, който се меси в кръщаването на децата на хората. В някои държави определени имена са били забранявани – заради благоприличие, добър вкус или чисто и просто сухарщина.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116Швеция (Не, не сме заспали върху клавиатурата. Шведска двойка опитала да си кръсти детето така през 1996 г. и според някои съобщения това се чете Албин (не сме сигурни точно как). Родителите искали това име заради строгата политика за имената на Швеция.

Fish и Chips(имена за близнаци) – Нова Зеландия

@ - Китай(Когато имаш над милиард сънародници, не е лесно да измислиш интересно и уникално име. На китайски произнасянето на маймунското „а“ е сходно на „обичам го“)

УудстокГермания (Това име е отхвърлено от специалната служба на Германия, която се занимава с одобрение на имената на децата. Същата служба обаче разрешава дете да бъде кръстено Jazz)

Sex Fruit Нова Зеландия

Петък - Италия (Италиански съд забранил на семейство да кръсти детето си Венерди (на италиански – Петък), тъй като според съдията идва от Петкан от „Робинзон Крузо“ и ще доведе до подигравки с детето. Двойката обаче заплашила, че ще нарече детето си Мерколеди (Сряда).

IKEA –Швеция (обаче Google не е забранено)

Metallica Швеция

Talula Does the Hula from HawaiiНова Зеландия (в груб превод Талула танцува танца хула от Хавай)

Миризлива глава МалайзияМалайзия през 2006 г. е публикуван списък с имена, които не се разрешени и в него влиза Чоу Тоу, което в превод означава Миризлива глава)

АнусДанияДания не просто одобряват имената на бебета. Те имат списък от 7000 имена, от който родителите да си избират. Ако някой иска нещо различно, дори и по-странен правопис, случаят му се разглежда под лупа. В споменатия случай, бихме казали, за щастие).

 

НЛОПортугалия (на португалски звучи като Овнис. Дали са искали да кръстят дете?)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Samuil Mladenov, 24.05.2014 | 23:25
Isdislove-издислав
Mariq Valentinova, 08.09.2013 | 17:54
mnogo dobre che sam im zabravnili da si krashavat tiq maloumnici decata s takiva imena - tova ne sa roditeli- da iskat da si krashavat decata mirizliva glava i zadnik!!!
Desislava Stoyanova, 01.07.2013 | 13:18
:) Всякакви ги има, винаги можеш да се подиграеш с детето си стига желание да имаш :)
Kasiopeq Haralampieva, 28.06.2013 | 16:02
ххаха серизоно ли така са се изгаврили с имената на децата
Абонирайте се за нашия бюлетин